Anderlecht verdient aan matchen op Heizel

WOENSDAG, 29 FEBRUARI 2012, 13:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Sport/Voetbalmagazine schrijft vandaag dat Anderlecht verdient aan sportevenementen die doorgaan in het Koning Boudewijn-Stadion. Dit is het gevolg van een overeenkomst uit 1988.


In dat jaar verhuisde Racing Jet van de Heizelvlakte naar Waver. Een resem jeugdspelers ging niet mee. Om hier een oplossing voor te zoeken alsook voor het kleine veld naast het stadion, nam toenmalig burgemeester van Brussel Hervé Brouhon contact op met Anderlecht.

Constant Vanden Stock had oren naar het project, maar wilde enkel meewerken indien Anderlecht dezelfde voorwaarden zou krijgen als de vorige exploitant. Racing Jet had namelijk van de stad de toelating verkregen om eten en drank te verkopen bij alle evenementen die op de Heizel plaatsvonden, gaande van interlands tot concerten.

Zes evenementen in 2011

De vzw RSCA Center Brussels verkreeg dus deze rechten, maar in 2008 werden ze wel afgezwakt. Kritische stemmen in het Brussels schepencollege stelden zich vragen bij de grote sommen die Anderlecht opstreek bij concerten van onder meer Céline Dion, Johnny Halliday en Bruce Springsteen. Sinds 2008 geldt er voor de vzw een beperking tot sportmanifestaties in het kader van het BOIC. Voetbal hoort hier bij, maar ook atletiek (Memorial Van Damme).

In 2011 vonden op de Heizel zes evenementen plaats waarbij de opbrengst van de drank- en eetkramen naar Anderlecht ging: vier interlands van de Rode Duivels, de bekerfinale en de Memorial. Alles samen waren hier zo'n 205.000 aanwezigen, wat neerkomt op goed tien keer een thuismatch van Anderlecht. Reken een euro winst per verkocht drankje of broodje, dat is mooi meegenomen.

Bron: Sport/Voetbalmagazine



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.