Ook Gent wilde Alvarez al naar België halen

WOENSDAG, 29 FEBRUARI 2012, 13:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Herman Van Holsbeeck probeert in Colombia om Oswal Alvarez aan te trekken. Afgelopen herfst ontdekte Gunter Schepens Alvarez en hij was meteen wild van de jongen. "Bij zijn debuut scoorde hij twee keer. En geen intikkers, he."


"Het waren twee doelpunten die getuigden van kwaliteit. Dan was ik al onder de indruk, maar ik had nog geen spelersfiche gezien. Na de match hoorden we dat hij 16 was. Tja, dan ben je direct verkocht", aldus Scheepens in Het Nieuwsblad. "Ook al is het tweede klasse in Colombia, een niveau dat niet te vergelijken is met dat bij ons, hij heeft de kwaliteiten om door te groeien."

Gent probeerde om Alvarez naar België te halen, maar dat lukte niet. "Over zijn kwaliteiten waren we overtuigd, maar praktisch botsten we op problemen", vertelt manager Michel Louwagie. "Ten eerste kan je een Colombiaan van jonger dan 18 niet speelgerechtigd maken in Vlaanderen. En ook voor zijn vader, die mee zou komen naar België, kreeg ik niet zomaar een arbeidskaart. Jammer, in Vlaanderen lukte het dus niet. Misschien kan het in Brussel wel."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.