Voetbalkenners doen zegje over Jovanovic

DINSDAG, 28 FEBRUARI 2012, 15:37 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Door de mindere resultaten van de voorbije weken rommelt het in de kleedkamer van Anderlecht. Silvio Proto uitte na het gelijkspel op Lierse zijn ongenoegen over sommige spelers en doelde daarmee vooral op Milan Jovanovic.


"Kritiek geven op anderen en zelf geen meter lopen vind ik ongehoord. Sommigen hadden er duidelijk geen zin in", klonk het uit de mond van een misnoegde Proto. Zonder zijn naam te noemen was het wel duidelijk dat de doelman vooral Jovanovic viseerde.

Analist Wim De Coninck vindt de kritiek van Proto terecht. "Jovanovic staat al van voor Nieuwjaar slecht te spelen. Maar dat belet hem niet om voor de camera's zijn ploegmaats in zijn gekende stijl op hun fouten te wijzen. Voor ons, het publiek, is dat geweldig, maar ik neem aan dat een speler zoals Proto, die zich elke wedstrijd honderd procent geeft, zich daaraan begint te storen. Ik vind het goed dat Proto de knuppel in het hoenderhok heeft gegooid."

Stan Van den Buys, assistent-trainer bij Standard tijdens het seizoen 2007-2008, vindt dat de kritiek zich te fel toespitst op Jovanovic. "Spelers als Biglia en Gillet zijn de laatste weken ook hopeloos uit vorm. Iedereen heeft toch recht op een mindere periode? Ik vind het niet verstandig van Proto. Hij mag kritiek geven, maar niet via de pers. Dit maakt de kans op problemen in de kleedkamer alleen groter. Ik ken Jova als een man met veel trots. Dit zal hij absoluut niet kunnen appreciëren."

Jovanovic's eerste trainer in België, Johan Boskamp, predikt voorzichtigheid. "Bij Jova moet je opletten met zoiets. Het is een doodgoede gozer, maar kritiek neemt hij ontzettend persoonlijk. Zoiets werd vroeger bij Anderlecht altijd binnenskamers opgelost. Dat dit nu al, na een week van mindere resultaten, in de pers wordt gegooid, betekent dat er iets niet klopt in de kleedkamer."

Volgens alle drie de kenners is het geen goed idee om Jovanovic op de bank te laten. "Daar zou ik toch mee opassen", klinkt het in koor. "Jovanovic is niet de man die je naar de kant haalt. Dan maak je de problemen alleen groter."

Bron: Gazet van Antwerpen



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.