"Arnstad moet nu proberen vaker de beste te zijn"

VRIJDAG, 6 MEI 2022, 21:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Op zijn persconferentie in de aanloop naar de partij tegen Antwerp kreeg Vincent Kompany uiteraard ook vragen over Kristian Arnstad, zondat de uitblinker tegen Club Brugge. De Anderlecht-coach zag ook deze week een rustige Arnstad en hoopt dat hij nog enkele jaren blijft.

"Ik zag dezelfde Arnstad als in de week voor Club Brugge en in de weken voordien", vertelde Kompany. "Hij is een stabiele kerel. Zijn evolutie was logisch. Hij is rustig gebleven in de periode dat hij niet speelde. Dat zijn in zijn eerste wedstrijd tegen Club Brugge niet goed was en nu wel, verandert mijn mening over hem niet: hij heeft veel talent en zal een mooie carrière maken." 

"Nu moet hij gewoon knokken voor zijn plaats. Niet een keer de beste te zijn, maar vaker de beste te zijn. In die concurrentiestrijd heeft hij nu een belangrijke stap gezet."

"Je kan als jonge gast nu langer blijven dan vroeger"

Arnstad heeft nog maar een contract voor een seizoen. De gesprekken lopen, maar de 18-jarige Noor zou niet veel trek hebben in 1B. Hij wil in het eerste elftal spelen. Vreest Kompany hem te verliezen? "Het is simpel: Anderlecht is één van de beste plekken in Europa om door te breken. Het gaat vaker mis dan goed voor jongens die te vroeg vertrekken. Maar ik wil geen druk zetten. Dat zijn gesprekken die niet via de media moeten gebeuren."

"Het verschil met vroeger, met mijn generatie, is dat je nu van bij Anderlecht rechtstreeks naar de Europese top kan. Toen ik jong was, moest je nog vaak een tussenstap doen. Nu gaat Sambi Lokonga naar Arsenal, Saelemaekers naar AC Milan. Sommige jongens kunnen nu langer hier blijven dan voordien. Vroeger moest je op 18, 19, 20 jaar al weg zijn of het was misschien te laat. Die periode is verandert. Nu kan je tot je 22, 23 jaar bij Anderlecht voetballen en dan pas kiezen om hogerop te gaan. Zonder dat er een tussenstap hoeft te zijn. Arnstad zit hier goed."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.