Mulder: "Biglia is altijd een stap te traag"

ZATERDAG, 25 FEBRUARI 2012, 09:57 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Ook Jan Mulder geeft in Het Nieuwsblad zijn ongezouten mening over de twee nederlagen van Anderlecht tegen AZ. "Voor het duel met AZ beschouwde ik Anderlecht nochtans als dé favoriet", aldus de Nederlandse voetbalanalist.


"Dat had voor een deel te maken met sentiment - ik hou nog altijd van paars-wit - maar ik ging er ook van uit dat Anderlecht meer talent in zijn team had", aldus Mulder. "Na de 1/16de finales moet ik echter toegeven dat AZ zich over twee wedstrijden verdiend heeft gekwalificeerd. Als ploeg waren ze veel beter op elkaar ingespeeld. Bij Anderlecht blijft het altijd wachten op flitsen van Mbokani, Jovanovic of Suarez. Maar als die acties geen goals opleveren, komen ze daar als ploeg niet overheen. Zeker niet op Europees niveau. Dat is doodjammer."

Ook het middenveld van Anderlecht krijgt veel kritiek te slikken met Lucas Biglia op kop. "Biglia is een geval apart", gaat Mulder voort. "Ik vind het een speler met een prachtige stijl die veel aan de bal komt, maar op het hoogste niveau is hij altijd een stap te traag. In tegenstelling tot Suarez heeft Biglia net niet de grote klasse om een wedstrijd in zijn voordeel te doen kantelen. Als ik na de wedstrijd van gisteren moet kiezen tussen Lucas Biglia of Maarten Martens, dan kies ik voor Martens. Die bracht AZ ook offensief veel bij. Jammer dat Anderlecht Martens ooit heeft laten gaan, al was Maarten jaren geleden wellicht nog niet de voetballer die hij nu is."

Biglia droomt van een transfer naar een grotere Europese competitie, maar dat ziet Mulder nog niet meteen gebeuren. "Wel, Biglia zit nu toch al heel lang bij Anderlecht, hè", klinkt het. "De wonderen zijn de wereld nog niet uit en Biglia mag dromen zoveel hij wil, maar ik moet het nog zien."

Bron: Het Nieuwsblad




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.