"Jacobs durft Jovanovic niet te vervangen"

ZATERDAG, 25 FEBRUARI 2012, 09:42 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Aad de Mos, de voormalige Nederlandse coach van Anderlecht, toont zich in de kranten erg kritisch over zijn ex-ploeg. "Anderlecht teert te veel op individuele kwaliteiten en voetbalt niet als team", is één van zijn verwijten.


"Ik had medelijden met Anderlecht", zegt De Mos in Het Nieuwsblad. "Vooral met dat blokkie van zes dat een tegengoal moest vermijden. Terwijl zij AZ opvingen, stonden Jovanovic, Mbokani, Suarez en Gillet vooraan te wachten om een goal te maken. De afstand tussen de linies werd daardoor veel te groot, waardoor Biglia en Kljestan dat niet meer konden belopen en het viertal vooraan op hun eiland niet meer werd bereikt. Dat is toch geen modern voetbal?"

Ook huidig coach Ariël Jacobs krijgt er flink van langs. "Op een bepaald moment zat er totaal geen balans meer in het elftal van Anderlecht. Als trainer moet je dan normaal van je bank komen en ingrijpen, maar Ariël Jacobs deed niets. Hij durft een speler als Milan Jovanovic gewoon niet te vervangen en dat terwijl Jovanovic tegen AZ toch echt niet goed in de wedstrijd zat."

"AZ toont gebreken Anderlecht aan"

"De 18 op 18 uit de groepsfase heeft ons een totaal vertekend beeld van dit Anderlecht bezorgd", aldus De Mos. "Nu ze tegen echt sterke Europese teams uitkomen, worden de gebreken pijnlijk blootgelegd. Anderlecht teert te veel op individuele kwaliteiten en voetbalt niet als team. In de Belgische competitie is dat geen probleem, maar in Europa zorgt dat voor moeilijkheden. Bij AZ steekt het samenspel net wel uitstekend in elkaar. Daar weten alle spelers perfect wat ze van elkaar kunnen verwachten en wie welke positie zal innemen. Ik vond de opbouw van achteren uit bij Anderlecht ook slordig en traag. Eigenlijk had AZ Anderlecht in Alkmaar al moeten afmaken."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.