Vandewalle: "Anderlecht speelde te traag"

VRIJDAG, 24 FEBRUARI 2012, 16:46 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Ook Ludo Vandewalle, Chef Sport bij Het Nieuwsblad, blikt terug op de uitschakeling van Anderlecht en Club Brugge in de Europa League. "De lichte euforie die in de groepsfase was ontstaan, maakt plaats voor de harde realiteit."


"Club Brugge kwam tegen Hannover veel te weinig in de buurt van een kwalificatie", aldus Vandewalle. "Anderlecht had moeten profiteren van de spetterende openingsfase. Het was teleurstellend hoe ver paars-wit daarna terugviel, want AZ, voor wie het van 2007 was geleden dat het nog een Europese wedstrijd op verplaatsing won, presenteerde zich 50 minuten lang als een ploeg die te pakken was. Anderlecht speelde evenwel, net als vorige week, weer te traag met vooral cruciale spelers als Milan Jovanovic en Lucas Biglia in een negatieve hoofdrol. Op dit niveau moet het echt sneller gaan en daar lijkt paars-wit niet toe in staat."

"De flitsen kwamen van Matias Suarez en de ijzersterke Dieumerci Mbokani, althans zolang de 0-0 op het bord stond. Vooral Mbokani excelleert op dit Europese toneel. Biglia en Jovanovic wilden dat ook maar kwamen niet zo ver. Anderlecht en Ariël Jacobs hebben alleen nog de titel."

"Het goede nieuws is wel dat de Belgische ploegen zoveel punten voor de Europese coëfficiënt gesprokkeld dat onze landskampioenen de komende drie à vier jaar rechtstreeks zullen gekwalificeerd zijn voor de Champions League."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.