Arnstad: "Jammer dat mijn ouders er niet geraakt zijn"

MAANDAG, 2 MEI 2022, 09:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Kristian Arnstad was tegen Club Brugge de surprise van de chef. Het was zijn tweede basisplaats, de eerste was anderhalf jaar geleden, ook tegen Club. Toen ging hij mee kopje onder, gisteren speelde hij voortreffelijk en werd hij verkozen tot 'man van de match'. "Ik kan nog meer", klonk het na afloop vol vertrouwen.

Arnstad kreeg zaterdag na de training van Vincent Kompany te horen dat hij zou starten. "Ik belde meteen naar mijn ouders. Zij probeerden om vanuit Noorwegen naar hier nog te komen, maar dat is niet meer gelukt." Stress om te spelen had hij niet. "Ik ben geen persoon die daar veel last van heeft."

Naar eigen zeggen is Arnstad in vergelijking met zijn eerste basisplaats veel volwassener geworden. Lior Refaelov speelt daarin een grote rol. "Hij zit naast me in de kleedkamer en geeft me veel tips. Hij is een echte leider", aldus de 18-jarige Arnstad. "Ik ben volwassener geworden en heb fysiek stappen vooruit gezet."

De voorbije maanden was Arnstad een bepalende figuur bij de U21. Hij heeft nog een contract tot medio volgend jaar en Anderlecht wil dat graag verlengen. Alleen heeft de Noor niet veel trek in 1B. Hij wil in 1A naam maken. "Mijn doel is om hier een vaste waarde te worden. Ik kan nog meer laten zien."

Kompany: "Ik blijf bij mijn uitspraak van toen"

Na zijn eerste basisplaats anderhalf jaar geleden vertelde Vincent Kompany over Arnstad dat hij de grootste carrière zou maken van alle spelers die toen op het veld stonden. "Daar blijf ik bij", vertelde de Anderlecht-coach gisteren.

Maar waarom duurde het dan zo lang voor we hem opnieuw te zien kregen? "Omdat we in België maar 18 spelers op het wedstrijdblad mogen zetten. Maar Kristian heeft, net als Marco Kana, altijd de juiste instelling gehad."



anderlecht-online forum