Jovanovic: "Hopelijk heeft hele groep honger"

DONDERDAG, 23 FEBRUARI 2012, 16:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

25 %, zo veel kans gaf Milan Jovanovic Anderlecht na het verlies vorige week in Alkmaar. Vandaag klinkt hij een stuk optimistischer. "AZ blijft favoriet, maar wij spelen thuis en als we voor de rust scoren, worden wij favoriet."


"We hebben alvast niets te verliezen. Dat is een situatie die toch comfortabeler is dan wanneer iedereen verwacht dat je doorgaat", zo blikt Jovanovic vooruit. "AZ heeft geen betere spelers dan wij. In Alkmaar presteerden ze gewoon beter als ploeg."

Om de Nederlanders te verslaan rekent Anderlecht in grote mate op zijn Servische vedette. Maar in Europa scoort hij minder vlot dan in de Belgische competitie. "Er wordt altijd veel van mij verwacht. Met de jaren heb ik leren omgaan met druk, dus daar heb ik niet zoveel last van. Het is inderdaad al even geleden dat ik Europees nog scoorde, maar het team telt, niet ik."

"Minstens drie keer scoren"

Iedereen roept dat AZ op verplaatsing minder sterk is dan thuis. Toch verwacht Jovanovic dat de jongens van Verbeek straks scoren. "Ik denk dat we minimaal drie goals zullen moeten maken. Dat is mijn gevoel."

"We moeten realistisch zijn en doorstoten naar de volgende ronde. Met een vol huis achter ons zal de motivatie alvast nog groter zijn. Hopelijk heeft heel de groep honger. Ik heb er alvast goede hoop op."

"Thuis zijn we inderdaad sterker, dat is een feit en iedereen kan dat zien. Ik vraag me af hoe dat komt. Als we beginnen te wachten en tijd te verliezen, gaat het de verkeerde kant op. We kunnen zeker geduldig zijn, maar ik vind dat we zo snel mogelijk moeten scoren."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.