Zetterberg: "1-0 rechtzetten niet onmogelijk"

DONDERDAG, 23 FEBRUARI 2012, 13:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht-icoon Pär Zetterberg heeft er goede moed in dat Anderlecht straks doorstoot tegen AZ. "Anderlecht heeft zoveel opties om een doelpunt te maken", zo weet Zetterberg. "Dat maakt het erg moeilijk voor de tegenstander."


Dat zijn oud-club vorige week zo slap presteerde in Alkmaar verraste Zetterberg wel. "Ik dacht dat Anderlecht zelfs in Alkmaar zou winnen, omdat ze dit seizoen een heel goed team hebben", aldus de Zweed. "Daar blijf ik ook bij en daarom geloof ik dat Anderlecht de situatie vanavond wel zal rechtzetten. Ze hebben zoveel spelers die een goal kunnen maken."

"Als er eentje uit vorm is of een moeilijke avond heeft, staat er altijd wel een andere klaar om het verschil te maken. Van de vier aanvallers Jovanovic, Mbokani, Suárez en Gillet is er altijd wel eentje die scoort. En je hebt Juhasz, die uit hoekschoppen en vrije trappen kan scoren met het hoofd."

"Veld opkomen en minstens twee keer willen scoren

Volgens Zetterberg kan Anderlecht straks veel doen als het met de juiste mentaliteit aan de wedstrijd begint. "Als je 1-0 achter staat, moet je maar aan één ding denken. Je moet het veld opkomen met de gedachte dat je op z'n minst twee keer moet scoren. Als Anderlecht met die intentie het veld opkomt, heeft AZ problemen."

"Een 1-0 rechtzetten is niet onoverkomelijk. Ik herinner mij een duel uit de tweede voorronde van de Champions League in 2003, tegen Rapid Boekarest. In Boekarest speelden we toen 0-0, thuis stonden we bij de rust zelfs 0-2 achter. Maar met goals van Jestrovic, mezelf en Seol bogen we de situatie nog om."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.