Verbeek: "Ik verwacht een ander Anderlecht"

DONDERDAG, 23 FEBRUARI 2012, 09:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na de glansprestatie tegen Anderlecht ging AZ zondag met 3-0 onderuit tegen Utrecht. Hallo coach Verbeek? "Ik hoop dat wat ons daar overkwam iets met mijn spelers doet, anders gebeurt het weer." Maarten Martens heeft alvast zin.


"Als de druk toeneemt, moet je mentale weerbaarheid tonen. De ene heeft dat na één of twee keer onder de knie, de andere niet", zo vertelde Verbeek gisteren. "Dan moet je daarop blijven trainen. Veel dingen kunnen helpen voor je mentale weerbaarheid, ook ademhalingsmeditaties en -technieken."

"En je moet een goed wedstrijdplan hebben, waarbij iedereen de taken uitvoert", zo ging hij verder. "Ik verwacht een ander Anderlecht dan in Alkmaar. Ze weten waar ze voorstaan en ze weten dat ze dat in deze wedstrijd kunnen veranderen. Dit wordt een rechtstreekse knock-out."

"Ik heb ook gezien dat Anderlecht dit seizoen in al zijn Europese thuiswedstrijden minimaal twee keer scoorde. Een goeie ploeg dus, maar dat wisten we al. Ze hadden tot vorige week ook al hun Europese uitwedstrijden gewonnen, maar dat konden we al doorbreken."

Martens: "Verwacht aggressief en passievol Anderlecht"

Voor Maartens Martens is de match op Anderlecht speciaal. Als kind droomde hij ervan om in het Vanden Stock-Stadion te schitteren. Vandaag krijgt hij de kans, maar wel in andere kleuren. “Het deed me wel iets om hier terug te komen”, zo gaf Martens toe toen hij het stadion betrad.

“'Maar ik kom om te voetballen en we moeten geconcentreerd aan onze match beginnen. Als we onze taken uitvoeren, komen we in ons spel en dan zijn we gevaarlijk. Ik verwacht een agressief Anderlecht met veel passie, maar wel met respect.”

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.