Voorbeschouwing: Anderlecht - AZ

DONDERDAG, 23 FEBRUARI 2012, 08:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Vanavond staat Anderlecht voor de zware taak om de 1-0 nederlaag uit de heenmatch tegen AZ om te buigen in kwalificatie voor de 1/8e finales van de Europa League. Safari en ook Marecek zijn niet fit. Lukaku komt zo in de kern.


De hamstringblessure van Behrang Safari raakt niet op tijd geheeld. Olivier Deschacht start hierdoor in de basis en Jordan Lukaku krijgt een plaatsje op de bank. Daar zit straks overigens geen Lukas Marecek. De Tsjech sukkelt al een tijdje met een blessure aan de binnenkant van de knie. Ook Tom De Sutter (kniepees) is out.

Dieumerci Mbokani trainde dinsdag niet wegens een lichte blessure, maar gisteren stond hij wel vrolijk op het oefenveld. Zijn aantreden komt niet in gevaar. Het valt overigens op dat Anderlecht straks zonder echte spits op de bank start. Kabangu is eerder een flankaanvaller.

Als Anderlecht er in slaagt zich straks te kwalificeren, moet het opletten dat het niet te veel gele kaarten pakt. Zowel Juhasz, Jovanovic, Wasilewski, Mbokani als Suarez zijn bij een volgend geel karton geschorst.

AZ leeft zonder blessurezorgen toe naar de wedstrijd van straks. Coach Verbeek twijfelt alleen of hij de fysiek sterkere Kavlan verkiest boven Viergever.

Aftrap: 21u5
Stadion: Constant Vanden Stock-Stadion
Scheidsrechter: Pedro Proença (Por)

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Proto, Wasilewski, Kouyaté, Juhasz, Deschacht, Biglia, Kljestan, Suarez, Gillet, Mbokani, Jovanovic
Invallers: Schollen, Odoi, Mbenza, Canesin, Kabangu, Lukaku, Cordier

Geblesseerd: Vargas, Molins, De Sutter, Marecek, Safari
Geschorst: niemand
Gevaar voor gele schorsing: Juhasz, Jovanovic, Wasilewski, Mbokani, Suarez

: : : AZ : : :

Mogelijke opstelling: Esteban, Marcelis, Viergever, Moisander, Poulsen, Elm, Maher, Martens, Beerens, Benschop, Holman
Invallers: Heijblok, Kavlan, Van Huizen, Falkenburg, Ortiz, Holland, Gudmundsson, Altidore, Boymans

Geblesseerd: Johansson
Geschorst: niemand
Gevaar voor gele schorsing: Poulsen, Gudmundsson

Vorige jaren:

Geen data beschikbaar




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.