Gillet: "AZ meteen bij de keel grijpen"

WOENSDAG, 22 FEBRUARI 2012, 15:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Hoewel Anderlecht morgen start met een nederlaag in de rugzak, gelooft Guillaume Gillet dat paars-wit Europees kan doorstoten. "Thuis kunnen we uitstekende statistieken voorleggen", zegt hij. "En we kunnen weer rekenen op Suarez."


De meeste waarnemers gaan ervan uit dat Anderlecht morgen drie keer moet scoren wil het de 1/8e finales van de Europa League bereiken. AZ scoort immers altijd, zo redeneren zij. Gillet denkt echter anders. "Ik acht ons in staat om de nul te houden. Dat hebben we al een paar keer bewezen in de Europa League", zo klinkt het.

"Dat wij zondag wonnen en zij met 3-0 verloren in Utrecht, kan mentaal ook geen nadeel zijn. We leven met vertrouwen naar donderdag toe. In de groepsfase scoorden we ook telkens minimaal drie keer in onze thuismatchen."

"Zorgen dat Poulsen achter mij moet lopen"

In de heenmatch hadden Anderlecht en Gillet heel wat moeite met AZ-linksachter Simon Poulsen. Gillet moest meer achter hem lopen dan omgekeerd. "Als ik weer achter hem aan moet lopen, wordt het moeilijk om ook zelf voor de goal te komen. We zijn het niet gewend dat een back zo oprukt tegen Anderlecht. De oplossing bestaat er volgens mij in om hem achter mij aan te doen lopen."

"Ik geloof ook niet dat zij bij ons zullen komen spelen zoals in de heenmatch. We moeten hen meteen bij de keel grijpen. We weten dat we in Alkmaar niet agressief genoeg waren en dat we iets recht te zetten hebben voor ons publiek. En we kunnen weer rekenen op Suárez. Mati kan op zijn eentje een match beslissen, zoals Boussoufa dat ook kon."

Bron: Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum