"AZ is buitenshuis een stuk minder sterk"

WOENSDAG, 22 FEBRUARI 2012, 13:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

AZ leed dit seizoen in de competitie al vijf uitnederlagen. Het Nieuwsblad trok naar enkele Belgen die met hun club AZ versloegen. "Kies voluit voor de aanval en scoor snel, zo breng je hen aan het twijfelen", luidt de tip.


5-1 tegen Heerenveen, 2-0 tegen Twente en Roda JC, 2-1 tegen NAC en 3-0 tegen Utrecht. AZ is op verplaatsing lang niet zo indrukwekkend als thuis. Enkele Belgische voetballers in Nederland zien dan ook kansen voor Anderlecht.

"AZ heeft het moeilijk om buitenshuis een constante in hun prestaties te leggen", zegt Davy De Beule van Roda JC. "Onlangs wonnen ze met 0-6 tegen ADO Den Haag, maar vorig weekend tegen Utrecht en tegen ons lukte het niet. Ik zie Anderlecht deze week doorstoten. Ze moeten vooral veel pressing zetten op de man in balbezit en AZ het voetballen beletten."

Ook Twente-speler Bart Buysse gelooft in de kansen van Anderlecht. "Anderlecht moet vooral proberen om rap te scoren. Dan zal AZ beginnen te twijfelen. Anderlecht heeft het voordeel dat ze naast technisch vermogen ook fysieke kracht hebben. Als ze kort op de man plakken en het duel aangaan zullen ze de overmacht hebben.”

Jan Wuytens was erbij toen Utrecht zondag AZ versloeg. "Veel ploegen hebben schrik van de aanval van AZ en kruipen achteruit, maar wij zijn voluit in de aanval gegaan. We hebben hen overrompeld en dat zijn ze niet gewoon. Anderlecht mag zeker niet bang zijn om een doelpunt te incasseren."

"Middenvelders Martens en Elm zijn de spelbepalende figuren bij AZ en die jongens mag je niet tussen de lijnen laten lopen. Als je die spelers kunt neutraliseren ben je al een heel eind. En dek ook de flanken goed af."

Bron: Het Nieuwsblad



anderlecht-online forum