Bleek Anderlecht afgebluft door enthousiast Union

ZONDAG, 24 APRIL 2022, 20:41 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft alweer verloren van Union. Nadat het voor de zoveelste maal zwak begon aan een wedstrijd, stond Anderlecht al snel twee doelpunten in het krijt. Paars-wit herpakte zich en meer was mogelijk geweest dan 2-1 aan het rustsignaal. Maar nadat Mitoma er na rust snel 3-1 van maakte, bakten de bezoekers er totaal niets meer van. Kan Anderlecht zich nog herpakken in de Champions' Play-offs?

Hoewel Anderlecht dit seizoen al tweemaal de derby verloor, leek het niet nodig om daaruit de nodige lessen te trekken. Anderlecht startte opnieuw bijzonder zwak en het betaalde dit meteen cash na twee minuten toen een snelle aanval op rechts iedereen verraste bij de bezoekers. Hoewel Van Crombrugge eerst nog kon redden, was hij kansloos tegen de rebound van Nieuwkoop. Anderlecht toonde een teken van leven na tien minuten, maar noch Zirkzee of Verschaeren konden besluiten. Dat deed Vanzeir wel in minuut elf. Undav veroverde de bal na zinloos rondspelen van Paars-wit en bediende zijn spitsbroeder. Vanzeir wachtte lang genoeg en stifte de bal over Van Crombrugge in doel.

Vanaf minuut twintig kwam Anderlecht beter in de wedstrijd. Kouamé leek te scoren op aangeven van Verschaeren, maar Bager haalde de bal met een ultieme poging van de lijn. Enkele minuten later milderde Anderlecht dan toch. Kouamé legde terug en Cullen maakte zijn eerste doelpunt voor Paars-wit. Anderlecht kreeg nog een grote kans voor rust om gelijk te maken, maar Moris redde de kopbal van Kouamé. Zirkzee schoof de rebound recht in de handen van de liggende Luxemburger.

Na rust mikte Refaelov wel een vrije trap een halve meter over doel, maar daarna duurde het niet lang alvorens Union opnieuw een kloof van twee doelpunten te pakken had. Undav bezorgde de bal aan de tweede waar Mitoma op een kinderlijke manier van Murillo alle tijd en vrijheid kreeg om te scoren. Anderlecht kon offensief niet reageren en ontsnapte aan erger toen Nieuwkoop de paal raakte in minuut 65. Anderlecht speelde het vervolg van de wedstrijd als een stuurloos schip en kreeg helemaal niets meer voor elkaar.

Zo verliest Anderlecht voor de derde maal op rij tegen Union en speelde het na de bekerfinale opnieuw een povere wedstrijd. De Champions' Play-offs dreigen voor Anderlecht zo snel een verhaal te worden van plaats drie of vier. Tenzij een plotse verrijzenis volgend weekend tegen Brugge daar verandering kan in brengen. Maar wie kan er opstaan en voor een mirakel zorgen?