Kouyaté: "Senegal is keuze van mijn hart"

WOENSDAG, 22 FEBRUARI 2012, 12:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Cheikhou Kouyaté debuteert volgende week al Senegalees international. Even twijfelde hij of hij voor België zou kiezen, maar het werd dus toch zijn geboorteland. "Ik wil het volk verlichting brengen in de miserie."


Binnenkort krijgt Kouyaté een Belgisch paspoort. Omdat hij nog niet voor Senegal speelde, kon hij dus ook Rode Duivel worden. Maar dit zal dus niet gebeuren. "Georges Leekens heeft me niet gebeld. Ik heb met mijn hart gekozen, al houdt dit vriendschappelijk duel nog geen definitieve keuze in."

Toch hoopt Kouyaté met Senegal een mooie internationale carrière uit te bouwen. "Ik weet nog dat ik als jongen juichend de straat oprende na de WK-zege tegen Frankrijk op het WK 2002, waarna het hele land symbolisch een haan slachtte. Graag zou ik die tijden doen herleven en het volk verlichting brengen in de miserie."

"Nu wordt er dagelijks geprotesteerd en gevochten, zelfs mijn wijk staat in brand. Gelukkig is mijn familie in veiligheid", zo besluit Kouyaté.

Bron: Het Belang van Limburg, Het Nieuwsblad




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.