Gillet: "Haal niet meer niveau van eerste ronde"

WOENSDAG, 22 FEBRUARI 2012, 09:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Guillaume Gillet wordt binnenkort voor de eerste keer vader. Normaal gezien moet zijn vrouw Marie op 8 maart bevallen. "Maar we hebben de indruk dat het zolang niet zal duren", aldus Gillet, "en als ze bevalt, wil ik er bij zijn."


"Marie heeft het gevoel dat het elke dag kan gebeuren. Natuurlijk ben ik daar mee bezig, want dit wordt één van de belangrijkste momenten in mijn leven", zegt Gillet in Het Laatste Nieuws. "Ik wil erbij zijn als de kleine zijn hoofdje toont aan de wereld. Als dat een uur voor de match gebeurt, hoop ik dat iedereen daar begrip voor zal opbrengen. Het is evident dat de geboorte van ons eerste kind voorrang krijgt op alles."

Volgende week spelen de Rode Duivels een oefenmatch in Griekenland. Wat als Gillet wordt opgeroepen? "Als de kleine er dan nog niet is, zal het zeker voor één van de volgende dagen zijn. Dan zal het moeilijk zijn om naar het buitenland te moeten met het idee dat ik daar elk moment het vliegtuig weer op kan moeten."

"Gesprek met Jacobs bezorgde me vertrouwen"

Voor nieuwjaar speelde Gillet door de nakende geboorte op een wolk. “Dat gaf me inderdaad extra kracht, maar dat voel ik dat nog steeds”, aldus Gillet. “Toch speel ik nu minder. Ik ben niet meer dezelfde speler als in de eerste ronde, toen ik wel een hoog niveau haalde. Ik ben niet tevreden over mijn prestaties van de laatste weken.”

“Ik had hier onlangs een goed gesprek over met Ariël Jacobs. Hij heeft me op het hart gedrukt dat ik voor Nieuwjaar niet boven mijn niveau gespeeld heb en dat ik opnieuw dat peil zal halen”, aldus Gillet.

“Hij vindt dat ik veel aan maturiteit gewonnen heb en zegt me dat ik me daarop moet baseren om weer bij mijn beste niveau aan te knopen. Hij benadrukte dat hij alle vertrouwen in mij heeft. Het was maar een gesprek van vijf minuten voor de training, maar het heeft me wel deugd gedaan."

Bron: Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum