Deinze-spits Mertens in beeld

VRIJDAG, 22 APRIL 2022, 08:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Volgens La Dernière Heure denkt Anderlecht aan Lennart Mertens, een 29-jarige spits van Deinze. De aanvaller zou de U23 in 1B moeten versterken volgend seizoen. Elke U23-club zou dan twee spelers van 30 jaar of ouder mogen tellen, of voorwaarde dat die nog niet met de eerste ploeg speelden.

Anderlecht wil een fiasco zoals Club NXT vorig seizoen vermijden en bekijkt hoe het zijn U23 wat meer body kan geven. Mertens is een optie. De 29-jarige Mertens is al jaren een goalgetter bij Deinze. Dit seizoen scoorde hij elf keer in 1B, vorig seizoen maakte hij er twaalf. De jaren voordien trof hij in eerste amateur respectievelijk, 11, 12 en 28 keer raak.

Mertens heeft bij Deinze nog een contract tot eind volgend seizoen. De U23 van Anderlecht kunnen best nog een vlotscorende spits gebruiken. Enkel Lucas Stassin, nog maar 17 jaar, vindt echt vlot de weg naar doel. Ook Stroeykens pikt regelmatig zijn doelpuntje mee, maar hij leunt eerder aan bij de A-kern.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.