Mbenza en Kabangu: "Willen graag blijven"

DINSDAG, 21 FEBRUARI 2012, 10:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Begin maart moet Anderlecht beslissen of het Patou Kabangu en Bedi Mbenza (foto) definitief overneemt van Mazembe. Zelf hopen ze alvast van wel. "Onze aanpassing verloopt zeer goed en hopelijk mogen we blijven", zo zeggen ze.


"De club en onze ploegmaats helpen ons goed, en dan vooral Cheikhou Kouyaté en Dieumerci Mbokani", zo vertelt Kabangu. "De vrouw van Dieu kookt trouwens zeer regelmatig voor ons. Met Cheikh gaan we regelmatig in het Westland Shopping Center stappen. We wonen daar niet ver van af. Maar meestal blijven we gewoon thuis om naar voetbalwedstrijden te kijken."

"In het begin was het zwaar aanpassen aan de koude", vult Mbenza aan. "Maar dat gaat steeds beter. We hebben alvast nog geen enkele training gemist en werken heel hard. Het is mijn doel om op het Europese niveau mee te kunnen draaien, wat niet altijd gemakkelijk is voor een Afrikaanse speler. Ik moet me aanpassen aan het ritme en de fysiek zwaardere trainingen. Maar alles verloopt goed."

"Ik wil echt iets laten zien en daar werk ik keihard voor. Zowel Patou als ik beseffen dat ook we geduld moeten hebben", aldus Mbenza, die het bij Anderlecht erg naar zijn zin heeft met de andere Afrikanen. "We zetten altijd muziek op en dansen heel de tijd. Voor en na de training, elke dag. We amuseren ons zeer goed. Ik hoop echt dat we mogen blijven."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.