Minder afval na match door nieuwe bekers

DINSDAG, 21 FEBRUARI 2012, 09:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De kosten voor de afvalopruiming rond het stadion na een match van Anderlecht zijn in januari met 64 % gedaald. De reden: voortaan wordt drank verkocht in herbruikbare bekers. De afvalberg wordt hierdoor 20 tot 25 % kleiner.


Plastieken en niet recycleerbare drankbekers vertegenwoordigden vorig seizoen 80 % van het afval die na een wedstrijd rond het stadion bleef liggen. Daarom besliste het gemeentebestuur in janauri vorig jaar dat voortaan herbruikbare bekers moeten gebruik worden. Fans betalen hiervoor een waarborg van één euro, die ze terugkrijgen als ze hun beker weer inleveren.

Burgemeester Gaetan Van Goidsenhoven van Anderlecht maakte gisteren de resultaten bekend van deze actie. De kosten voor het schoonmaken van de straten rond het Vanden Stock-Stadion na de wedstrijd tegen Gent van 24 januari lagen 900 euro lager dan normaal. Per seizoen kan er zo 25.200 euro bespaard worden.

Ook de afvalberg krimpt fors in. Met de oude bekers werd per match 10.345 kilo afval ingezameld, of zo'n 300 ton per seizoen. De nieuwe bekers zorgen voor 25 keer minder afval dan de plastieken wergwerpbekers en 20 keer minder dan de recycleerbare kartonnen.

Bron: La Dernière Heure



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.