Anderlecht na rust voorbij Westerlo

ZONDAG, 19 FEBRUARI 2012, 17:37 - Sporzafanaat

Anderlecht heeft de midweekse nederlaag tegen AZ doorgespoeld met een eenvoudige overwinning voor eigen volk. Tegen Westerlo, de voorlaatste in de stand, werd het 3-1. Een matig paars-wit schoot wel pas wakker na de pauze.

Jacobs had een verrassing in petto bij de ploegopstelling: Patou Kabangu kreeg zijn eerste basisplaats ten voordele van Jovanovic die op de bank begon. Anderlecht leek vastbesloten om snel het verschil te maken tegen Westerlo, maar ofwel was de afwerking niet precies genoeg, ofwel stond Glenn Verbauwhede pal. Bijna was het raak aan de overzijde, maar Yulu-Matondo kon niet profiteren van slap verdedigen van Roland Juhasz.

Anderlecht domineerde en had het meeste balbezit, maar kon daar te weinig doelgevaar uit puren. Met de rust in zicht zakte het niveau bij de thuisploeg dat bijna nog het deksel op de neus kreeg toen Westerlo een tweede grote kans kreeg via Bart Goor, na opnieuw geklungel in de paars-witte defensie.

De tweede helft beloofde niet meteen veel beterschap, maar Mbokani brak iets voor het uur de ban voor Anderlecht. Suarez bracht de Congolees voor doel en die liet de kans niet onbenut: 1-0. Tien minuten later leek de wedstrijd beslist toen Juhasz een hoekschop onhoudbaar binnen kopte.

Toch kon Westerlo in de slotminuten uit het niets nog de aansluitingstreffer maken via Felix Luz. Maar de voor een bleke Gillet ingevallen Jovanovic, deed een minuut later de boeken dicht: 3-1. Al bij al een eenvoudige zege voor paars-wit dat zich in alle rust kan voorbereiden op de Europese return tegen AZ.

Uitslag: 3-1
Doelpunten: 55' Mbokani (1-0), 68' Juhasz (2-0), 89' Luz (2-1), 90' Jovanovic (3-1)

Anderlecht: Proto, Wasilewski, Kouyate, Juhasz (75' Odoi), Deschacht, Gillet (71' Jovanovic), Biglia, Kljestan (80' Mbenza), Kabangu, Suarez, Mbokani
Westerlo: Verbauwhede, Cools, Ngolok, Corstjens, Farssi, Goor, Juande (64' Liliu), Annab, Vanthournout, Yulu-Matondo, Sidibe (60' Luz)

Geel: 23' Ngolok, 68' Juhasz

Scheidsrechter: Sebastien Delferiere
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion