Biglia: "Mannetje tekort op middenveld"

VRIJDAG, 17 FEBRUARI 2012, 10:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Lucas Biglia toonde zich erg ontgoocheld na het verlies tegen AZ. “Uiteraard, we waren voor een andere uitslag naar hier gekomen”, aldus de aanvoerder. “We hebben onze taken niet uitgevoerd en dat moet volgende week anders.”


"Tot aan het doelpunt was het een evenwichtige wedstrijd, maar daarna hebben we vooral achter een ongrijpbare bal gelopen", aldus Biglia. "We verloren de pedalen terwijl we de eerste dertig minuten wel de nodige rust hadden aan de bal. Op het middenveld hadden Kljestan en ik het knap lastig want we kwamen telkens een mannetje tekort."

"Analyseren waar we tekortschoten"

“Als de taken niet worden uitgevoerd weet je dat dit tegen een ploeg van dit kaliber kan gebeuren”, ging Biglia verder. “Dat de aanvallers hun verdedigend werk niet hebben gedaan? Laten we de volgende dagen rustig analyseren waar we tekortschoten.”

“Je kan er ook niet naast kijken dat de verdedigers in de fout gingen bij het doelpunt van AZ. Maar Juhasz en Kouyaté hebben ons in het verleden wel een paar keer rechtgehouden. Tegen donderdag moeten die foutjes er dan uit.”

”Wasilewski wil altijd spelen”

Toch gelooft Biglia dat het nog steeds kan voor Anderlecht. “De heenwedstrijd is voorbij en nu telt enkel de terugwedstrijd. Alles is nog mogelijk als we doen wat de trainer van ons verlangt”, zo klinkt het.

Paars-wit kan dan hopelijk ook een beroep doen op Wasilewski, Safari en Juhasz, die gisteren uitvielen met blessures. “Over Wasyl maak ik mij geen zorgen. Hij zou in om het even welke omstandigheden zijn voetbalschoenen binden. Wat betreft Safari wordt het afwachten wat de dokters zeggen.”

Bron: Gazet van Antwerpen



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.