Bosman: "Spitsen AZ zijn geen echte killers"

DONDERDAG, 16 FEBRUARI 2012, 15:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Oud-Anderlecht-spits Johny Bosman was tot vorige zomer scout voor AZ. In Het Nieuwsblad schat hij de kansen van beide ploegen straks in. "Voor mij is Anderlecht favoriet", zo zegt Bosman, die ooit Gillet en De Sutter wilde halen.


"Door hun frisse voetbal staat AZ op kop in Nederland, maar Anderlecht kan daar niet alleen goed voetbal maar ook fysieke kracht tegenover zetten", zo analyseert Bosman beide teams.

"Zeker thuis wil AZ altijd de bal hebben om aan te vallen met creatieve beweeglijke spelers zoals Elm en Maher, maar ze moeten rechtstreekse duels proberen te vermijden. Lukt dat niet dan zullen Mbokani, Jovanovic en Suarez erg gevaarlijk zijn bij counters en de ruimte achter de verdediging benutten."

”Martens zou het in België moeilijker hebben”

Man in vorm bij AZ is Maarten Martens. Bosman loopt hoog op met de Belgische middenvelder. "Benschop en Altidore zijn er wel goeie aanvallers, maar het zijn geen echte killers. Daarom is het ook belangrijk dat Maarten Martens geregeld in de rug van de diepe spits opduikt", aldus Bosman.

"Ik vind Martens technisch een hele goeie voetballer. Hij schakelt gemakkelijk een mannetje uit, maar hij mist wat power. Indien hij in België zou spelen zou hij het wel eens een stuk lastiger kunnen hebben. In Nederland laten ze een speler wel eens lopen, maar in België is er zelden ruimte."

Komende zomer wil Martens andere lucht opsnuiven. Bosman vindt dit een goed idee. "Ik zou wel eens willen zien welke ontwikkeling Martens nog zou maken als hij bij een echte topclub zou voetballen. Technisch kan hij die stap zeker aan."

"Ik ben gecharmeerd door De Sutter"

Als scout bij AZ volgde Bosman in het verleden nog twee spelers van Anderlecht. "Bij Anderlecht hebben we Gillet een tijdlang gevolgd en toen De Sutter nog bij Cercle speelde, heb ik hem ook bekeken" aldus Bosman.

"Tom heeft zelfs een gesprek gehad in Alkmaar, maar toen kwam Anderlecht op de proppen. Dat is een naam die toch nog meer aanspreekt. Ik was nochtans gecharmeerd door De Sutter, herkende mezelf een beetje in zijn stijl: een sterke aanvaller die een bal kan afleggen of bijhouden en goals kan maken. Al begrijp ik ook dat Mbokani een echte topper is."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.