Anderlecht-fans maken amok in Amsterdam

DONDERDAG, 16 FEBRUARI 2012, 14:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Gisterenavond heeft de politie van Amsterdam een groep van 54 Anderlecht-supporters de stad uit gezet. Zij stonden op het punt zich aan de sluiten bij collega's van Ajax en samen strijd te leveren tegen fans van Manchester United.


De Anderlecht-supporters, die deel uitmaken van de harde kern van paars-wit, moesten de stad verlaten van de burgemeester. Als dit vandaag nog niet gebeurd zou zijn, werden ze opgepakt. De politie arresteerde ook 76 Ajax-fans. In de loop van de nacht werden zij vrijgelaten, maar ze riskeren wel een boete die kan oplopen tot 600 euro.

De Amsterdamse politie gaat ervan uit de de Nederlandse en Belgische fans op de vuist wilden gaan met die van Manchester United. ManU speelt straks immers tegen Ajax in de Europa League. "We troffen onder andere een ploertendoder, traangas, een boksbeugel en een grote hoeveelheid verdovende middelen aan", zo vertelde een woordvoerder van de politie. Tot een confrontatie tussen beide fansgroepen kwam het uiteindelijk niet.

Bron: www.nieuwsblad.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.