Vanden Stock: "Ik wil Preud'homme als coach"

DONDERDAG, 16 FEBRUARI 2012, 13:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In Het Laatste Nieuws spreekt Roger Vanden Stock vandaag over de ambities van Anderlecht. En die zijn niet min, zo blijkt. "Ik wil Champions League spelen. En niet om, zoals in het verleden, één of twee punten te halen."


"Wij kunnen heel ver raken in de Europa League dit jaar", aldus Vanden Stock. "Meer nog: wij zijn onszelf een lang parcours verplicht. Als we eerlijk zijn, moeten we durven stellen dat onze eigenlijke ambitie in de Champions League ligt. Als je zo'n doel vooropstelt, moet je op zijn minst eerst lang meespelen in de Europa League."

"Mijn vader leerde mij: 'In de eerste plaats moet Anderlecht altijd kwaliteit leveren'. Ik ben dan ook de eerste om toe te geven dat Anderlecht de voorbije jaren onvoldoende kwaliteit bood aan onze supporters", zo beseft hij. "Er is een periode geweest dat wij op de eretribune niet vaak meer moesten recht springen. Maar als ik Suárez een doelpunt zie maken zoals dat tegen Racing Genk, dan zie ik ineens hoe iedereen rond mij overeind komt. Ik geniet daar van."

"Ons stadion zal formidabele evolutie ondergaan"

Om die Europese ambities waar te maken, heeft het Vanden Stock-Stadion wel dringend een facelift nodig. "Dat weet ik. Wees gerust, volgend seizoen zal ons stadion een formidabele evolutie ondergaan. Ik wil niet al te veel verklappen, maar wij zullen het comfort van elke toeschouwer drastisch verhogen."

"De onderste ring van de hoofdtribune wordt helemaal gerenoveerd, en het aantal plaatsen in de eretribune zal worden uitgebreid - daar komen straks comfortabele zetels met extra beenruimte. Het hele stadion zal in een nieuw kleedje steken."

De tickets voor de gewone fan zullen hierdoor niet plots de hoogte in gaan. "Die van de VIPS wel. De prijzen voor de gewone toeschouwer zullen niet substantieel verhogen. Ik weet dat mensen nú al klagen, maar zij beseffen niet dat de prijzen op Anderlecht in vergelijking met de rest van Europa vrij laag zijn."

"Als Jacobs vertrekt, bel ik eerst naar Preud'homme"

Wie ook een grote rol had kunnen spelen om de ambities van Vanden Stock waar te maken, was Luciano D'Onofrio. Maar de raad van bestuur kantte zich tegen zijn komst. "Het idee stuitte op de feiten uit het verleden: Anderlecht versus Standard, Anderlecht versus Luciano. De raad van bestuur was niet gek van het plan en ook in de schoot van de club zag ik een groot probleem. Mensen waarmee ik samenwerk, de supporters ... toonden bezwaren."

Anderlecht zal ook pas na het seizoen met Ariël Jacobs gaan praten over een verlengd verblijf als coach. Als die zou vertrekken, dan weet Vanden Stock al wie hij wil halen. "Dan zal Michel Preud'homme de eerste zijn die ik contacteer. Omdat ik hem ken en weet wat hij kan. Maar euh, momenteel doet Ariël het goed."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.