Juhasz: "Blij dat ik niet naar Rangers ging"

DONDERDAG, 16 FEBRUARI 2012, 12:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht incasseerde de voorbije matchen enkele te vermijden doelpunten. Dat hiervoor naar de verdediging gekeken wordt, vindt Roland Juhasz vervelend. "Iedereen wijst naar ons, maar niemand kijkt naar wat er voordien gebeurt."


Zowel tegen Gent, Genk als Standard incasseerde Anderlecht doelpunten na een actie door het centrum van de verdediging. "Tegen Standard was het een beetje verschillend, maar tegen Gent en Genk kregen we de doelpunten op dezelfde manier tegen. Bij die drie goals, verliezen we te makkelijk de bal. Als de tegenstander dan met twee snelle passes omschakelt, krijg je de problemen die we hadden", zo legt Juhasz uit in Het Laatste Nieuws.

Dat er tussen hem en Kouyaté steeds zo veel ruimte lag, was ook geen toeval. "Bij balverlies is het de bedoeling dat we met de vier verdedigers in de richting van de bal schuiven. Maar als wij de bal hebben, is het de bedoeling dat de backs betrokken worden in de opbouw. Als een back gaat, ga je automatisch open in het centrum, omdat je ook dekking moet geven aan die back. Als er dan balverlies is en een snelle omschakeling, kom je in de problemen. Dat domme balverlies moet eruit, dan vermijd je zo'n stomme tegengoals.”

“Als ploeg onrecht wordt aangedaan dan spreek ik”

Intussen zit Juhasz in de competitie al aan acht gele kaarten. Bij tien moet hij twee speeldagen brommen. Het is misschien geen slecht idee om te zorgen dat dit voor de play-offs gebeurt. “Zo wil ik niet denken”, aldus Juhasz. “Ik denk dat de trainer dat ook niet zou willen. Ik vind dat ik te snel kaarten krijg. Die op Standard was terecht, maar de helft van die acht was dat niet.”

“Ik kreeg er zelfs één omdat ik me op mijn knieën liet vallen uit onbegrip voor een beslissing. Ik ben echt geen bad boy, maar als mijn ploeg onrecht wordt aangedaan, spreek ik. Als je dat niet doet, zeggen ze dat je geen leider bent. En wat ik zeg tegen de scheidsrechter, is heus niet kwaadaardig. Maar goed: volgend seizoen speel ik met een tape op mijn mond.”

”Voel me beter bij Anderlecht dan vorig jaar”

Intussen lijkt Juhasz ook terug te komen op zijn voornemen om Anderlecht na het seizoen te verlaten. “Het is niet omdat vorige zomer afgesproken is dat ik voor een bepaald bedrag weg kán, dat ik ook weg moét. Als ik nu zie welke financiële problemen de Rangers hebben, kan ik alleen maar blij zijn dat het niet is doorgegaan.”

“Ik voel me ook goed bij Anderlecht, beter dan vorig jaar", geeft Juhasz toe. "Ik heb weer het gevoel dat ik hier nog maar twee of drie jaar ben, het is allemaal weer frisser. En ik speel nu ook blessurevrij, dat maakt een groot verschil."

"Vorig seizoen speelde ik zes maanden met een ontsteking op het bot, achteraan en bovenaan de dij. Dat zorgde voor pijn, zeker op zware velden. Ik kreeg inspuitingen, maar dat hielp niet echt. Vier injecties en drie weken rust hebben me er uiteindelijk vanaf geholpen."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.