Verbeek: "Druk zetten en kansen creëren"

DONDERDAG, 16 FEBRUARI 2012, 09:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

AZ-coach Gertjan Verbeek leeft met vertrouwen toe naar de partij tegen Anderlecht, maar wil de druk toch afhouden. "Anderlecht is favoriet", zo klonk het gisteren. "Maar ik was niet onder de indruk toen ik hen zag tegen Genk."


“Ik zag een goeie ploeg die verdiend won, maar ik was niet onder de indruk”, aldus Verbeek. “Als ik al minpunten zag, ga ik die niet aan jullie vertellen . Het was eerder een bevestiging, want we hebben Anderlecht meermaals gevolgd met Maarten Martens is Anderlecht een frequent gespreksonderwerp geweest. Ook met Genk-trainer Mario Been sprak ik over Anderlecht.”

De aanwezige pers wilde ook weten wie Verbeek als favoriet ziet voor dit duel. “Op basis van zijn geschiedenis en zijn 18 op 18 in de groepsfase is dit Anderlecht”, zo vindt hij. Ik zal tevreden zijn als wij de baas kunnen zijn. Ik kijk niet alleen naar de resultaten, maar naar een heel parcours. We willen laten zien dat we niet voor niks de poulefase overleefd hebben.”

“Om een goeie uitgangspositie te verwerven voor de terugwedstrijd, moeten we winnen”, zo weet Verbeek, die ook bekend is met het snelle omschakelen van Anderlecht. “Maar daar ga ik me niet op instellen. Wij gaan zo goed mogelijk voetballen. Ik stap niet af van mijn principes: druk zetten en kansen creëren.”

Bron: Het Laatste Nieuws





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.