"Waarom ik AZ niet wilde? Om hun kleuren"

DONDERDAG, 16 FEBRUARI 2012, 09:19 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Op zijn persconferentie gisterenavond kwam Ariël Jacobs nog eens erg cynisch uit de hoek. "Of we favoriet zijn? Ik dacht dat het fiftyfifty was. Blijkbaar draait dat met de wind en er is hier véél wind." En dit was niet het enige.


De eerste vraag die Jacobs werd gesteld was of Suarez fit raakt. “Dat is om de gazetten te vullen”, zo reageerde hij. “Normaal is hij inzetbaar.”

Vervolgens werd hij erop gewezen dat tijdens de training op het veld de spelers van AZ vaak weg gleden. Overkwam Anderlecht enkele weken terug dit ook niet op Beerschot? “Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen", aldus Jacobs. "Ik hoop dat het ons niet overkomt."

Bij de loting verkondigde Jacobs dat hij AZ liever niet had getroffen. Waarom? "Door de kleuren", luidde het antwoord. Of dat zijn lievelingskleuren niet waren? "Alles is mijn lievelingskleur."

”7-2 tegen Ajax had logisch geweest”

Ook het feit dat Anderlecht als favoriet wordt bestempeld, zat Jacobs blijkbaar niet lekker. “Als je in een bokaal met de Manchesters en Porto zit, aanziet iedereen in België dat als grote ploegen. Als je AZ trekt, wordt dat aanzien als walk-over.”

“Maar AZ kan min of meer dezelfde cijfers voorleggen als wij: op kop in de competitie en Europees in dezelfde ronde. AZ is een evenwichtige ploeg. Individuele klasse, Hollandse balcirculatie en positiespel, schwung en power. En ze scoren vrij vlot. Drie weken geleden tegen Ajax, maakten ze een geweldige indruk. Onbegrijpelijk dat het 1-1 werd, 7-2 was logischer geweest.”

Bron: Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum