Musonda: "Erg emotionele dag voor Zambia&qquot;

DINSDAG, 14 FEBRUARI 2012, 08:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Zondag won Zambia de Africa Cup. Een speciaal moment voor Charly Musonda, die 19 jaar geleden zijn ploegmaats van de nationale ploeg zag sterven in een vliegtuigcrash. "Dit is een geweldig eerbetoon aan wie toen stierf", zegt hij.


"Eindelijk zijn we kampioen van Afrika", vertelt Musonda in Het Laatste Nieuws. "Zo zie je maar: mirakels gebeuren. Dit is ook een bijzonder emotionele dag voor ons land. Op de luchthaven van de hoofdstad Lusaka stonden we 19 jaar geleden te wachten op de kisten van de dode internationals. Vandaag op de Africa Cup."

Musonda bekeek de finale thuis op televisie. "Ik was niet nerveus. Het enige moment waarop ik vreesde dat het zou mislopen, was toen Ivoorkust die penalty kreeg. Toen Drogba die miste, wist ik dat het onze avond kon worden."

Uiteindelijk waren het strafschoppen die bepaalden wie er won. "Toen het begon, rende mijn jongste zoon Charly Junior (een van de grootste talenten van Anderlecht, red.) naar de keuken. Ik heb hem teruggehaald en gezegd dat hij moest kijken, omdat hij later ook in zo'n moeilijke situatie terecht kan komen. Hij was achteraf ook heel blij."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.