Reacties Odoi, Gillet en Kljestan

MAANDAG, 13 FEBRUARI 2012, 15:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Door de schorsing van Wasilewski begon Denis Odoi nog eens in de basis. De rechtsback deed het niet onaardig. "Liever tegen Standard voor de leeuwen gegooid worden, dan tegen een kleine ploeg", zo vertelde hij achteraf.


"Het was een moeilijke wedstrijd voor ons. Door een onterechte penalty kwamen we snel op achterstand", aldus Odoi. "Tijdens de rust zijn we echter rustig gebleven en hebben we wat bijgesteld. Voor de rust probeerde we ons spel te spelen, maar dat lukte niet. We kozen te vaak voor de lange bal."

Odoi was niet alleen blij met de winst, maar ook omdat hij nog eens mocht spelen. "Ik ben tevreden over mijn wedstrijd. Nu is het aan de trainer om zijn keuze te maken", zo besloot Odoi.

Gillet: "Overwinning beetje gevleid"

"Onze eerste helft was echt niet goed", begon Guillaume Gillet zijn analyse. "Maar in de tweede helft zijn we onze pressing hoger gaan uitvoeren en zetten we Standard meer onder druk. We gingen ook iets sneller diep spelen om zo de snelheid van onze spitsen maximaal te benutten. Dat is na rust veel beter gelukt."

"Standard deed ons afzien, maar met karakter zijn we toch op zoek gegaan naar de overwining. Het was misschien met minder goed voetbal dan gewoonlijk. De overwinning is dan ook een beetje gevleid misschien, maar ik ben er wel erg blij mee."

Kljestan: "Werken aan ons wedstrijdbegin"

"Standard startte furieus, maar na de rust hadden wij controle over de match", zo weet ook Sacha Kljestan. "We hebben bewezen dat we de te kloppen ploeg zijn in België. Al moeten we dringend werken aan ons wedstrijdbegin. Maar het is geen toeval dat we net als tegen Gent en Genk een achterstand hebben omgebogen."

Bron: Het Laatste Nieuws, La Dernière Heure, Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen



anderlecht-online forum