Jacobs: "Nog rechte lijn met veel kasseien"

MAANDAG, 13 FEBRUARI 2012, 08:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht speelde op Standard niet zijn beste match, maar het won wel. "Ik was niet tevreden van de eerste helft", gaf Ariël Jacobs toe. "Maar tijdens de rust heb ik gezegd dat het team moest blijven geloven in zijn kwaliteiten."


"In het verleden hebben we nog zaken rechtgezet. 'Gooi de bal in de box', gaf ik mijn spelers mee. De kansen lieten lang op zich wachten. Met De Sutter wou ik een extra aanvaller inbregen, maar toen scoorden we net", aldus Jacobs.

De resterende vijf wedstrijden die Anderlecht in de reguliere competitie nog wachten, zijn allen tegen zogenaamd mindere ploegen. In theorie oogt dit makkelijk, maar in praktijk is het dit niet. "Voor die play-offs wacht ons nog een Parijs-Roubaix: een rechte lijn met veel kasseien."

"Blij met match van Odoi"

In zijn nabespreking had Jacobs ook een woordje klaar voor rechtsback Denis Odoi. "Ik heb niet de gewoonte om over individuele prestaties te spreken maar dat doe ik in het geval van Denis wel. Ik vind dat hij een goeie wedstrijd heeft gespeeld."

"Hij speelde met weinig zenuwen en als de Odoi die we altijd kennen: verdedigen als het moet, proberen deel te nemen aan het spel als het kan", zo looft Jacobs de vervanger van de geschorste Wasilewski. "Hij is ook gegroeid in de wedstrijd."

Ook voor Milan Jovanovic had hij een speciale vermelding. "Milan heeft vaak onderstreept dat zijn dagen op Standard belangrijk voor hem waren. Toen hij gewisseld werd applaudisseerde hij zowel voor het publiek van Standard als van Anderlecht."

Bron: Sporza.be, Het Nieuwsblad



anderlecht-online forum