Proto: "Er werd vanalles naar mijn hoofd gegooid"

MAANDAG, 13 FEBRUARI 2012, 08:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met enkele knappe reddingen hield Silvio Proto Anderlecht voor de rust in de match. Maar de doelman werd ook belaagd door het Standard-publiek. "Aanstekers, muntstukken, tennisballen: vanalles kreeg ik naar mijn hoofd."


"Het is echt lastig om voor hun ‘kop' te spelen", aldus Proto in de maandagkranten. "En het vervelendste is dat je niet mag reageren. Supporters bespuwen je, maar je mag niets doen. Je wordt betaald om bespuwd te worden, dat is toch niet normaal."

"Ik kreeg ook allerhande zaken naar mijn hoofd gesmeten. Aanstekers, muntstukken, noem maar op. Als je nu even op het veld gaat rondlopen, kan je je zakken goed vullen."

Proto kreeg het zelfs even fysiek aan de stok met een supporter van Standard. "Hij trok aan mijn arm toen ik de bal wou pakken. Ik heb zijn hand weggeslagen. Ik zag dat stewards hem meenamen, ik hoop dat hij gestraft wordt."

"Competitie begint met play-offs"

Naast deze randzaken liet Proto zich ook sportief opmerken met enkele erg sterke safes. "In de eerste helft heb ik mijn job gedaan: ballen pakken. In de tweede helft werd Standard moe."

"Het moment om tegen te scoren en dat hebben we ook gedaan. We profiteerden van een foutje, dat is juist. We lopen een perfect parcours in de toppers, maar voor ons begint de competitie pas in de play-offs."

Bron: Het Nieuwsblad, Sporza.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.