"Tioté grootste blunder van Anderlecht"

ZONDAG, 12 FEBRUARI 2012, 10:44 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Cheik Tioté (25) gaat vanavond met Ivoorkust op zoek naar winst in de finale van de Africa Cup tegen Zambia. Bij Anderlecht kreeg de middenvelder niet veel speelgelegenheid, maar ondertussen moet Tioté wel 25 miljoen euro kosten.


In de halve finale tegen Mali en in de poulefase tegen Soedan en Burkina Faso maakte Tioté al indruk met zijn enorme fysieke présence.

Serge Trimpont, de ontdekker van Tioté, is niet verrast door de ontwikkeling van zijn vroegere poulain. "Als Cheik speelt is hij een middenveld op zichzelf", zegt Trimpont in Het Nieuwsblad. "Hij is de sterkste speler die ik ooit gekend heb. Tussen 2005 en 2008 heeft hij voor Anderlecht gevoetbald hé. En drie jaar hebben ze hem links laten liggen. Hij is de grootste blunder in de aankooppolitiek van Anderlecht. Je kunt zo'n speler misschien enkele maanden negeren, maar toch geen drie seizoenen?"

"Als middenvelder bij Newcastle is hij nu beter dan Biglia", aldus de voormalige voetbalmakelaar. "Dat is een goeie speler in de België, maar hij heeft nog niets bewezen in een topcompetitie. Vraag maar eens aan Jovanovic hoe moeilijk het is om te slagen in Engeland. Cheik schitterde onlangs nog in de 3-0-zege van Newcastle tegen Manchester United. Toen hij amper mocht meedoen bij Anderlecht verkochten ze hem toch nog voor 2,5 miljoen euro aan Twente, maar nu is hij 10 keer zoveel waard. Als ik Herman Van Holsbeeck zie, herinner ik hem regelmatig nog eens aan Cheik Tioté."

Ook de topclubs zitten Tioté ondertussen op het spoor. Onder meer Manchester United, Manchester City en Chelsea trekken aan zijn mouw. Newcastle plakte onlangs nog 25 miljoen euro op het hoofd van zijn middenvelder.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.