Martens bezorgt AZ zege tegen Excelsior

ZONDAG, 12 FEBRUARI 2012, 10:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

AZ Alkmaar lijkt klaar voor de komst van Anderlecht donderdag. Tegen Excelsior won het gisteren met 2-0. Maarten Martens scoorde beide doelpunten. "Donderdag wordt een speciale wedstrijd voor mij", blikt hij al vooruit.


Opstelling AZ: Esteban; Marcellis, Moisander, Viergever, Poulsen (71' Klavan); Maher, Elm, Martens; Beerens, Benschop (75' Altidore), Holman (67' Gudmundsson).

Reactie coach Gert-Jan Verbeek:

"We hebben goed gevoetbald en gewonnen. De score had echter hoger kunnen uitvallen. Dat is het enige kritiekpuntje. Ik denk dat we goed uit deze wedstrijd zijn gekomen, zonder pijntjes en klachten. Dat is mooi, want donderdag wacht een niet onbelangrijke wedstrijd tegen Anderlecht. Ik hoop dat het stadion dan wel vol zit.”

Reactie Maarten Martens:

"We hadden meer kunnen scoren. “In zes wedstrijden heb ik nu zes keer gescoord. Daar ben ik heel tevreden mee. De nummer tien-positie is er ook echt geschikt voor om te scoren, vandaar dat ik er zo graag speel."

Donderdag krijgt Martens zijn ex-club Anderlecht op bezoek. "Ik heb heel wat interview-verzoeken uit België gekregen. We kunnen echter niet op alles ingaan. Ik heb ook iets van 125 kaarten aangevraagd voor vrienden en kennissen. Of ik me extra wil bewijzen tegen Anderlecht? Nee, het zou niet goed zijn als ik daar mijn motivatie uit moet halen. Maar het is wel een speciale wedstrijd en het zal me deugt doen als we goed spelen.”

"Bij Anderlecht speelt nog één speler die er ook zat toen ik daar mijn debuut heb gemaakt: Olivier Deschacht. Anderlecht heeft momenteel een ploeg die goed speelt en in vorm is. Ze zijn uit en thuis heel gevaarlijk. Ze kunnen ook op de counter heel gevaarlijk zijn. Hun sterkste punt? De aanval.”

Bron: www.az.nl



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.