Verschueren: "Hogere tv-gelden goede zaak"

ZATERDAG, 11 FEBRUARI 2012, 10:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Aan de vooravond van Standard - Anderlecht had Michel Verschueren een gesprek met De Morgen. Wij bundelden zijn opvallendste uitspraken. "Als de supporters eerlijk zijn, zeggen ze nu 'Herman Van Holsbeeck doet het goed'."


Over zijn gezondheid

"Ik weet: ik ben een man die het beste heeft gehad. Het einde nadert, dat weet ik. Maar dat beïnvloedt mij niet. Ik blijf verder werken als een jong veulen, als een jong paard. Drie jaar geleden was ik zo goed als dood. Een acute niercrisis, heel mijn lichaam vergiftigd. Mijn vrouw vond me 's ochtends naast mijn bed. Vindt zij mij een kwartier later, dan is het gedaan. Maar ik ben helemaal hersteld. Alles opnieuw geleerd: spreken, schrijven, marcheren. Touchons du bois: ik heb alles herwonnen. Door karakter en weet ik veel."

Over de tv-gelden

"Ik zeg u: de verhoogde televisiegelden hebben het Belgisch voetbal gered. Op het moment van het eerste Belgacomcontract stond de helft van de clubs in eerste klasse op de rand van het bankroet. Nu hebben we Telenet en plots overwinteren drie Belgische clubs in Europa. Zonder schulden. Ik noem ons daarin een voorbeeld in Europa."

Over financiële fairplay

"Ik zit in de commissie (ECA) die dit voorbereid. Op dit moment doen zij voorbereidende tests, om vanaf het seizoen 2013-2014 dan een reglementering op te dringen. Er zal geëist worden dat clubs financieel break-even draaien. Karl-Heinz Rummenigge is de voorzitter van de ECA en Duitsers zijn heel correcte mensen. Iedereen beseft dat het om een delicate situatie gaat: kijk naar Paris Saint-Germain. Er is daar een buitenaards wezen gearriveerd met een massa geld. Zij zijn de markt aan het veroveren op een gevaarlijke manier. Dat is ziekelijk en nefast voor het hele voetbal. Maar er is over het concept inderdaad geen unanimiteit."

Over Herman Van Holsbeeck

"Ik vaar nu mee op de boot die Herman Van Holsbeeck bestuurt. Veel mensen hebben gezegd: Verschueren gaat dat niet kunnen. Ze hebben gezegd dat ik een 'killer' was. Dat ik mijn opvolging onmogelijk maakte. Klopt niet. Mensen die zoiets beweren, kennen mij niet. Akkoord, Herman Van Holsbeeck heeft in het begin een soort Verschuerencomplex gehad. Dat is niet abnormaal. Het schijnt dat ik hier toch iets betekend heb."

"Ik was geambeteerd dat de supporters op de fandag Van Holsbeeck uitfloten. Dat zeg ik u eerlijk. Ik heb meteen ook tegen de voorzitter gezegd: 'Président, we gaan dat omkeren.' En het bestuur heeft vervolgens een goeie transferpolitiek gedaan. Jovanovic, Mbokani. We staan nu zeven punten los van de rest van het spul. En ongeslagen Europees. Als die supporters eerlijk zijn, zeggen ze nu: 'We zijn verkeerd geweest. Herman Van Holsbeeck doet het goed."

Over zijn toekomst bij Anderlecht

"Ik ben nog afgevaardigd bestuurder van de NV Saint Guidon en van de NV Winners. Van de horeca- en merchandisingaangelegenheden dus. Voor een plaats in de raad van bestuur van de nieuwe NV heb ik bedankt. k heb tegen Roger Vanden Stock gezegd: 'Wat wil jij dat ik doe? Ik ben realist: 'ik ben in goeie gezondheid, maar ik kan ook morgen doodvallen'."

"Roger Vanden Stock antwoordde: 'Ah, chic dat je dat zegt.' "Daarop heb ik voorgesteld dat mijn zoon in de raad van bestuur zou komen. Roger heeft dat met veel plezier aanvaard. Mijn zoon heeft zwaar geïnvesteerd in de club. Ik stoef niet graag, maar ik kan u zeggen: hij is heel goed bezig."

Bron: De Morgen



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.