"Ik zie dat Carcela niet veel speelt bij Anzhi ..."

VRIJDAG, 10 FEBRUARI 2012, 12:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In zijn gesprek met Het Laatste Nieuws praat Herman Van Holsbeeck ook over transfers. Zo geeft hij toe dat Kanu geen toekomst meer heeft in Brussel. Jovanovic en Mbokani zijn dan weer voorbeelden voor de toekomst.


"Als er een titularis vertrekt en er is in het buitenland een Belg op zijn positie die ongelukkig is en waarvan je weet dat hij en zijn entourage terug willen komen, dan moet je zien wat haalbaar is", zo legt Van Holsbeeck uit. "Maar je treft niet altijd de situatie van Jovanovic aan, waarbij hij absoluut weg wou en Liverpool wou dat hij vertrok."

"Ik weet bijvoorbeeld dat Carcela momenteel niet veel speelt bij Anzhi. Die heeft nochtans kwaliteiten. Ik wil daarmee niet zeggen dat we Carcela gaan nemen, ik noem hem eerder als voorbeeld. Maar als je dan op die positie een probleem zou hebben, is het normaal dat je je gaat informeren."

"Liverpool zat voorbije weken in tribune"

De kans is dan wel groot dat deze spelers Anderlecht zien als een halte om hun carrière te herlanceren. Zo wordt Mbokani na enkele goede matchen meteen gelinkt aan enkele Engelse clubs. "Er is niks concreet. Maar ik weet wel dat Damien Commoli (directeur voetbal bij Liverpool, red.) hier de voorbije weken in de tribune zat."

"Die ziet ook wat hij ziet, hé. Dieu moet proberen om nog regelmatiger te zijn én om zijn huidige niveau aan te houden. Hij werkt ook hard en is een voorbeeld op het veld", zo looft Van Holsbeeck de Congolees. "Dit soort spits zoekt heel Europa."

"Ons geduld met Kanu is op"

Wie wel weg mag, is Kanu. Zijn krediet lijkt verspeeld. "Als er voor Kanu nog interesse komt vanuit het oosten, is dat bespreekbaar. Vooral omdat we er met Patou een polyvalente speler bij hebben die ook op links kan spelen."

"Ik vind het spijtig, omdat Kanu wel een aantal basiskwaliteiten heeft. Maar als het in het hoofd niet goed zit... We hebben veel geduld gehad, maar dat geduld is nu wel op. Concrete interesse is er evenwel niet."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.