Refaelov effent het pad naar overwinning

ZONDAG, 6 MAART 2022, 18:08 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft gedaan wat het moest doen. Het won tegen Oostende met 3-0, maar speelde traag en ongeïnspireerd voor rust. Refaelov opende de score kort na de pauze en toen Oostende meer ruimte liet, creëerde paars-wit wel kansen. Verschaeren en Raman waren de schutters van dienst. Jammer genoeg pakte Hoedt geel en mist hij de topper tegen Antwerp.

De wedstrijd kwam langzaam op gang en geraakte voor rust nooit op snelheid. Anderlecht probeerde het wel, maar het oogde erg loom en slordig. De thuisploeg had veel balbezit maar deed daar niets mee. Kouamé probeerde het wel een paar keer en er waren wat aanvallen waarbij ten einde raad de combinatie werd gezocht tussen vijf Oostendenaars. Ondertussen pakte Hoedt geel (verblind door de zon, verklaarde hij) waardoor hij de wedstrijd tegen Antwerp mist. Oostende loerde op de counter, maar kon nog minder frequent gevaar creëren, al scheelde het op een keer niet veel.

Na rust leek er niet meteen veel beterschap op komst totdat Refaelov in minuut 49 een één-twee opzette met Zirkzee. Die kende een ietwat gelukkige afloop en Refaelov plaatste gecontroleerd in doel. Oostende verliet nu zijn egelstelling en zette wel wat druk, maar zonder concreet doelgevaar. Kouamé zette zich rond het uur knap door, maar Zirkzee wilde te mooi afwerken.

Weijs bracht met Amuzu en Raman meer snelheid om te profiteren van de ruimte die Oostende liet. Anderlecht kreeg de wedstrijd weer onder controle en kreeg twee grote kansen via Kouamé en Ashimeru. De schuit van Oostende kraakte nu langs alle kanten. Een kwartier voor tijd viel dan toch de verdiende 2-0. Verschaeren zette een één-twee op met Kouamé en schoof het leer rustig door de benen van Slechten. Vier minuten later was het pleit helemaal beslecht. Amuzu kreeg veel ruimte op rechts, bediende Raman op maat en de aanvaller werkte netjes af.

Zo deed Anderlecht wat werd verwacht. De enige smet op de wedstrijd was de komende schorsing van Hoedt. Hopelijk zijn Delcroix of Debast speelklaar tegen volgend weekend.