"We voelen ons niet superieur aan Standard"

VRIJDAG, 10 FEBRUARI 2012, 10:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Als Anderlecht zijn gewoonte van dit seizoen verderzet, speelt het zondag op Standard een sterke wedstrijd. “Wij vragen ons soms ook af waarom we wel goed zijn in toppers en minder in de kleinere wedstrijden”, zegt Lucas Biglia.


Standard-aanvoerder Réginal Goreux verklaarde gisteren Anderlecht hautain te vinden. Klopt niet, zegt Biglia. "We vinden ons helemaal niet superieur aan Standard. Bij ons wordt niet meer gepraat over de 5-0 uit de heenmatch. We waren daar blij mee, maar het waren maar drie punten. Nu is het een andere match."

Biglia en co zullen zondag niet alleen met Standard moeten afrekenen, maar ook met de koude. "Ik vind deze temperaturen verschrikkelijk, maar ik pas me goed aan", aldus Biglia. "Op training trek ik wat extra lagen kleding aan en voor de matchen moet een goeie opwarming volstaan. En ook al hou ik niet van dit weer: ik hoop dat de match van zondag niet afgelast wordt. Ik wil spelen en de hele ploeg wil dat."

"Wil terug in nationale ploeg"

Tijdens zijn babbel met de pers kreeg Biglia ook vragen over zijn toekomst. "Daar wil ik nu eigenlijk niet over praten", klonk het. "Maar als ik België verlaat, zal ik niet alleen denken aan de sportieve progressie die ik gemaakt heb. Wat België mij sociaal gegeven heeft, heeft heel mijn levensplanning veranderd. Ik ben hier een totaal ander mens geworden."

Intussen werkt Biglia hard om snel zijn vormpeil van voor zijn schouderoperatie terug te vinden. "Na zes wedstrijden zit ik nog niet helemaal in het goede ritme. Alles moet nog verbeteren: mijn afwerking, mijn vrijtrappen, mijn passes. Ik ben een veeleisende speler."

Als dat allemaal terug is, hoopt Biglia op een nieuwe kans bij de Argentijnse nationale ploeg. “Ik wil er erg graag opnieuw terug bij. De dokter belde me drie dagen geleden nog.”

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.