Video: Musonda niet naar Africa Cup

VRIJDAG, 10 FEBRUARI 2012, 08:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Zambia speelt zondag de finale van de Africa Cup. Voor Charly Musonda wordt dit een speciaal moment. Via Twitter riep Vincent Kompany Anderlecht op om hem te laten afreizen, maar Musonda past hiervoor.


In 1993 stierf in Libreville, de plaats waar de finale nu gespeeld wordt, de volledige nationale ploeg van Zambia bij een vliegtuigcrash. Charly Musonda zat niet in het vliegtuig. De Anderlecht-middenvelder was door Michel Verschueren overtuigd om de bewuste interland over te slaan en dankt daaraan zijn leven. Ook PSV-speler Bwalya Kalusha (ex-Cercle Brugge ook) ontsnapte zo aan de dood.

Nadat bekend raakte dat Zambia de finale zou spelen, riep Vincent Kompany Anderlecht op om Musonda de finale te laten bijwonen. "Ben van mening dat Anderlecht er alles aan moet doen om Charly Musonda naar Africa Cup te laten gaan", zo Twitterde Kompany. "Dagje vrij, vliegtuigje en hotel regelen en uiteraard goeie zitjes als het kan."

Musonda reageerde via een videoboodschap. "Lief van je oproep, Vincent, maar ik verkies om de finale thuis in de zetel met een biertje te volgen. Ik ben net tien dagen terug uit Afrika."

U kan het filmpje hier bekijken.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.