Gratis MIVB-ticket voor Anderlecht-fans

DONDERDAG, 9 FEBRUARI 2012, 13:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Supporters van Anderlecht kunnen binnenkort gratis gebruik maken van de diensten van de MIVB bij thuiswedstrijden. Op die manier wil het gemeentebestuur het parkeerprobleem rond het stadion verder aanpakken.


In het najaar ging het nieuw mobiliteitsplan van Anderlecht in voegen. Dit plan bevat hoge parkeertarieven en de politie controleert streng of alles wordt nageleefd. Deze week raakte nog bekend dat per thuiswedstrijd gemiddeld 450 supporters een parkeerboete krijgen.

De gemeente en voetbalclub Anderlecht hebben nu de handen in elkaar geslagen met openbare vervoersmaatschappij MIVB. Er wordt een plan uitgewerkt waarbij Anderlecht-fans bij thuiswedstrijden gratis kunnen rijden met de bussen en trams van de MIVB. Men kan zijn auto zo verder van het stadion parkeren.

Nog dit seizoen wil men de technische haalbaarheid van het plan uittesten. Mogelijk wordt er met cijfercodes gewerkt: voetbalsupporters die hun ticket online kopen, zullen daar een cijfercode bij krijgen die ingegeven kan worden in de automaten met vervoersbewijzen van de MIVB.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.