Tchité fit voor topper Standard - Anderlecht

WOENSDAG, 8 FEBRUARI 2012, 08:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Standard kan tegen Anderlecht terug rekenen om Mémé Tchité. Ook Seijas en Kanu kunnen zondag weer spelen. Felipe en Vainqueur zijn geschorst. "We moeten gewoon onze sterke en hun zwakke punten uitbuiten", blikt coach Riga vooruit.


"Hoewel Felipe sinds het begin van het seizoen onze centrale verdediger met de meeste regelmaat is, is de afwezigheid van Vainqueur mijn grootste probleem", aldus Jose Riga in Het Laatste Nieuws. "William heeft voor stabiliteit gezorgd en het komt er nu op aan hem te vervangen zonder het evenwicht in de ploeg in gevaar te brengen."

Dat laatste is voor Riga van cruciaal belang. "Anderlecht beschikt immers over vier of vijf spelers die gemakkelijk het verschil kunnen maken", zo weet hij. "We moeten gewoon onze sterke en hun zwakke punten proberen uit te buiten. Langs de flanken? Haha, daar wens ik niet op in te gaan."

Tchité: "Anderlecht kampioen? Bijlange nog niet"

Wie zondag waarschijnlijk zijn rentree maakt is Mémé Tchité. "Het gaat goed. Dieu merci. Ik kan zondag tegen Anderlecht 90 minuten of zelfs meer spelen", aldus de spits, die ook afgelopen weekend al had kunnen spelen. "Maar gezien de staat van het veld vonden de coach en ik het allebei te riskant voor mijn knieën en mijn enkels."

Tchité zag zondag ook Anderlecht - Genk op televisie. "Ik vond beide ploegen goed spelen. Genk miste doelkansen, Anderlecht niet. Vandaar het resultaat. Anderlecht champion? Dat kunnen ze worden, maar dat zijn ze bijlange nog niet. De play-offs meegerekend moeten we nog zestien wedstrijden spelen. Er kan nog zoveel gebeuren."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.