"Trainer deed teken dat ik mocht trappen"

MAANDAG, 6 FEBRUARI 2012, 08:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met een rake vrije trap scoorde Sacha Kljestan tegen Genk zijn derde doelpunt van het seizoen. "Dat ik met een zwabberbal scoorde, is geen toeval. Ik oefen daar al jaren op", aldus de Amerikaan.


Normaal is het Lucas Biglia die zich ontfermd over de vrije trappen, maar deze keer zette Kljestan zich achter de bal. Met succes. "Van op de bank deed de trainer teken dat ik mocht trappen. Er zijn duidelijke afspraken: ballen op 25 meter of meer zijn voor mij, de rest is voor Biglia. Van dichtbij een bal binnenkrullen is niets voor mij", aldus de middenvelder.

"Tom De Sutter had voor de match voorspeld dat ik zou scoren. Normaal doet hij dit nooit, ook niet bij andere spelers. Daarom vierde ik mijn goal met hem. Dit is de tweede rechtstreekse vrije trap die ik in mijn carrière scoorde. De laatste dateert van zo'n drie jaar geleden met de Verenigde Staten tegen Zweden. Ik plaag er Safari altijd mee dat ik tegen zijn land heb gescoord."

Het mysterie 'verplaatsing'

Tegen Genk zorgde Anderlecht voor zijn derde prachtprestatie op rij in eigen huis. De twee uitwedstrijden die het dit jaar al speelde, liepen veel minder vlot. “Waarom we op verplaatsing niet tot dergelijke prestaties in staat zijn, is mij ook een raadsel”, aldus Kljestan.

“Misschien spelen we niet met hetzelfde vertrouwen als in de thuiswedstrijden. Op verplaatsing heb je ook te maken met een andere context. De supporters van de tegenpartij zijn meestal honderd procent tegen ons gekant."

Bron: Gazet van Antwerpen, vrt teletekst



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.