"Mbokani is indrukwekkend en kan nog beter"

MAANDAG, 6 FEBRUARI 2012, 08:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ariël Jacobs sloot gisteren opnieuw een topper af als een tevreden coach. "Ik denk niet dat de toeschouwers zich verveeld hebben", zei hij. "Ik zie in de laatste matchen een hele grote dosis spelvreugde en honger om te winnen."


"De dagen lijken wat op elkaar", begon Jacobs zijn analyse van de wedstrijd. "Net als tegen AA Gent kregen we een vroege goal tegen, maar weer vond de groep zelf oplossingen. Wij kwamen nog even in de problemen met de 3-2, maar dat was vooral de verdienste van Genk."

"We hebben gedaan wat we moesten doen. Alleen hadden we op basis van de kansen misschien eerder het doelpunt moeten maken dat ons gerustgesteld had. We zochten vaak de combinaties in de zestienmeter. Dat hoort bij Anderlecht, dat moeten we ook aanmoedigen. Wij hadden het op een bepaald moment tactisch kunnen aanpakken, maar dat kwam niet in onze gedachten. We gingen eerder voor de 4-1 en de 5-2, met alle risico's vandien."

Indrukwekkende Mbokani

Dieumerci Mbokani toonde gisteren opnieuw dat hij de man kan zijn die Anderlecht de titel kan bezorgen. "Dat hij nu een normale voorbereiding heeft gehad speelt hierbij een erg grote rol", aldus Jacobs. "Hij had bijna twee jaar niet gespeeld toen hij naar Anderlecht kwam. Daarenboven had hij ook nog mentaal een hoop beslommeringen."

"Er waren in de eerste helft van het seizoen wel wedstrijden waarin hij er stond, maar hij geraakte dan ook weer dadelijk geblesseerd. Dat maakte het moeilijk. We wisten dat hij er moest staan na een normale voorbereiding. Dieu heeft altíjd nog een marge. Ik vind het heel sterk hoe hij als aanvaller een bal aanpakt, hoe hij die vervolgens ook bijhoudt en er goed gebruik van maakt. Dat is indrukwekkend."

Bron: Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum