Anderlecht legt ook Genk over de knie

ZONDAG, 5 FEBRUARI 2012, 16:48 - Garrincha

Anderlecht blijft ongenaakbaar in toppers. Na Club Brugge en AA Gent versloeg het nu ook RC Genk, uitslag 4-2. Paars-wit kwam snel op achterstand, maar sloeg snel terug en liet na om te winnen met ruimere cijfers.

Anderlecht begon snedig aan de topper en zorgde al in de eerste minuut voor enig gevaar. De eerste grote kans volgde niet veel later, maar Mbokani trapte van dichtbij de perfecte voorzet van Safari hoog over. Meteen erna was het aan de overkant wel raak. Benteke speelde zich mooi vrij en krulde de bal voorbij Proto. Anderlecht aangeslagen denk je dan, maar niets was minder waar. De supporters van Genk waren nog niet uit gejuicht of het stond al gelijk. Suarez met een volley vanop 25 meter en 1-1. Nog steeds binnen de eerste tien minuten ontsnapte Wasilewski aan rood na een erg vuile tackle op de enkel van De Bruyne.

De wedstrijd bleef aangenaam om volgen en de thuisploeg zorgde voor het meeste gevaar. Suarez trapte op de lat en Jovanovic kon ook in de rebound niet scoren. Mbokani trapte naast en ook Genks gevaar leverde geen doelpunt op. Iets voorbij het halfuur kwam Anderlecht toch op voorsprong. Kljestan krulde een vrije trap mooi voorbij de muur en Bailly bleef zonder reactie. Anderlecht met voorsprong de rust in.

Genk begon aan de tweede helft met Barda als extra spits, maar het was opnieuw Anderlecht dat het best begon. Mbokani en Biglia misten de kansen. Op het uur viel het verdiende doelpunt toch. Suarez zag zijn schot nog gestopt door Bailly, maar Mbokani stond op de juiste plaats voor de rebound in doel te werken. Drie minuten later bracht Genk opnieuw spanning in de match. Barda schampte de bal net genoeg met zijn hoofd om Proto te verrassen. De Israëliër stond wel buitenspel.

Ook na het Genkse doelpunt bleef Anderlecht dicteren, maar het flitsende van voorheen was wat weg. Tien minuten voor tijd zorgde opnieuw Mbokani voor de beslissing. Diepe bal van Suarez, Anele die zich laat ringeloren en de Congolees trapte zijn tweede van de namiddag in doel. Genk probeerde tevergeefs nog iets terug te doen en Suarez trapte in de slotminuut de 5-2 op Bailly.

Al bij al opnieuw een oververdiende thuiszege voor Anderlecht dat zijn supporters in 2012 verwent in eigen huis. Als de toppers een voorbode zijn van de play-offs, kan Anderlecht de titel niet mislopen.

Score: 4-2
Goal(s): 7' Benteke 0-1, 8' Suarez 1-1, 36' Kljestan 2-1, 60' Mbokani 3-1, 63' Barda 3-2, 78' Mbokani 4-2

Anderlecht:Proto, Wasilewski, Kouyate, Juhasz, Safari, Gillet (90' Kabangu), Biglia, Kljestan, Jovanovic (90' Mbenza), Suarez, Mbokani
RC Genk:Bailly, Anele, Nadson, Simaeys, Tshimanga, Buffel (72' Masika), Tozser, Hubert (78' Vossen), Camus (46' Barda), De Bruyne, Benteke

Geel: 12' Hubert, 20' Juhasz, 70' Wasilewski, 71' Barda