Proto: "Mijn negatief imago ambeteert me"

ZONDAG, 5 FEBRUARI 2012, 11:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In vier wedstrijden incasseerde Silvio Proto amper één doelpunt. De Anderlecht-defensie is 2012 erg sterk begonnen. "Ik heb niet veel werk gehad, wat betekent dat de verdediging haar werk goed gedaan heeft", aldus Proto.


Deze defensieve zekerheid komt niet alleen door de verdedigers, zo weet Proto. "Het is ook het werk van Biglia. Lucas is de belangrijkste speler in deze ploeg. Voor mij is hij de enige in dit Anderlecht die onvervangbaar is. Als hij erbij is, brengt hij de ploeg iets extra", zegt Proto in Het Laatste Nieuws.

"Biglia kan een beetje alles: recupereren én opbouwen. Als hij weer zou uitvallen, is dat een catastrofe. Zonder hem waren de resultaten voor Nieuwjaar en in de play-offs vorig seizoen minder. Maar dat betekent niet dat we alles op zijn schouders moeten laden."

"Refs geven me te snel geel"

Biglia is sinds het begin van het seizoen ook de aanvoerder van Anderlecht. Vorig seizoen droeg ook Proto even de band. Hij stond hem echter snel weer af. "Er zijn arbiters bij wie ik een stap in hun richting moet zetten om geel te krijgen. Toen Juhasz tegen OHL rood kreeg, maakte Gillet zich boos op de ref. Ik zie dat, duw Guillaume weg, en krijg dan zelf geel", zo legt Proto uit waarom hij geen kapitein weer wilde zijn.

"Ik ben emotioneel op het veld, dat is zeker. Maar je moet ook menselijk blijven. Als ik met De Bleeckere discussieerde, kreeg ik nooit een gele kaart. Hij luisterde altijd en antwoordde dan. Er zijn refs tegen wie je niets mag zeggen. Ik heb mijn imago tegen en dat ambeteert me. Mensen die me kennen, zeggen dat ik op het veld de indruk geef een vieze gast te zijn, terwijl ik in het gewone leven met niemand problemen heb."

"Ik wil zeker nog Rode Duivel zijn"

Hoe zit het nu met de Rode Duivels? In het najaar gaf Proto aan dat hij liever niet komt om op de tribune te zitten. "Er is een duidelijke afspraak met meneer Leekens", zo zegt Proto hierover. "Liever dan een blessure te simuleren zeg ik waar het op staat. De bondscoach weet hoe ik erover denk en ik weet hoe hij erover denkt."

"Ik kan alleen zeggen dat ik gek zou zijn om niet meer voor mijn land te willen spelen. De zaken zijn duidelijk tussen Leekens en mij. En ik aanvaard zijn keuzes. Geloof me: ik blijf gemotiveerd. Als je één keer geblesseerd bent geweest, weet je hoeveel geluk je hebt als je kan spelen. Dat volstaat als motivatie om elke dag het maximum te geven."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.