Verschaeren dirigeert Anderlecht naar 2-0 winst

ZONDAG, 20 FEBRUARI 2022, 20:33 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft verdiend gewonnen met 2-0 van Genk. Het scoorde tweemaal kort na elkaar in het derde kwartier. In beide aanvallen speelde Verschaeren een belangrijke rol. Na rust zakte Paars-wit wat weg na het uur, maar het kwam nooit in de problemen tegen een onmondig Genk.

Ondanks dat er vrijwel van bij het begin tegen een vrij hoog tempo werd gespeeld, leverde dit geen kansen op. Anderlecht toonde wel een paar mooie combinaties, maar in de zone van de waarheid komen, lukte niet. Genk had het meeste balbezit en het had overwicht, maar echt gevaarlijk was het niet.

Net na het half uur tikte Verschaeren Kouamé diep. De Ivoriaan stuitte op Vandevoordt, maar Ashimeru was goed gevolgd. Hij kreeg met wat geluk de bal voor zijn voeten, maar bleef heel rustig om de 1-0 in doel te plaatsen. Het doelpunt gaf Anderlecht vertrouwen. Verschaeren wisselde een paar minuten later van flank. Cullens voorzet werd door Kouamé slim voor doel gekopt waar Verschaeren erg mooi de voorsprong verdubbelde. Niet lang voor het rustsignaal trapte Kouamé nog net naast.

Genk moest na rust meer risico's nemen. Toen Murillo hoog stond, kreeg Bongonda veel ruimte, maar zijn schot belandde net naast. Onuacho kopte net voor het uur nog net naast. Anderlecht was te slordig om enkele aanvallen te laten uitmonden in concreet gevaar. Kompany haalde Raman en Ait El Hadj van de bank voor Refaelov en een vanavond onzichtbare Zirkzee.

Anderlecht kwam dicht bij de 3-0 in minuut 64'. Murillo knalde via Vandevoordt tegen de paal. Bij Genk moesten flankspelers Bongonda en Ito naar de kant. Met nog een kwartier te spelen moest Anderlecht uitkijken dat het zich niet te ver liet terugdringen door Genk. Zelf had Anderlecht het al even moeilijk om nog een aanval in elkaar te steken. Met nog een tiental minuten op de klok werd Arteaga met rood naar de kant gestuurd nadat hij de kuit van Kouamé had geraakt. Anderlecht profiteerde bijna meteen van de man meer situatie, maar de ingevallen Amuzu kopte tegen de deklat op voorzet van Raman. Dat was meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Anderlecht pakte drie belangrijke punten dankzij een sterk derde kwartier waarin het efficiënt was. Na rust zakte Paars-wit na een dik uur wel wat weg, maar het hield verdedigend makkelijk stand. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd naar OHL terwijl Brugge en Antwerp het een dag later tegen elkaar opnemen.