Kabasele: "Wil snel basisplaats afdwingen"

VRIJDAG, 3 FEBRUARI 2012, 10:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Nathan Kabasele trainde gisteren voor het eerst mee bij Westerlo. Arnaud De Greef en Reynaldo maakten hun oud-ploegmaats snel wegwijs in Het Kuipje. "Ik ben hier goed opgevangen en hoop zaterdag al meteen te spelen."


Een gebrek aan ambitie heeft Kabasele duidelijk niet bij zijn nieuwe club. "Bij Anderlecht kwam ik tot dusver slechts acht keer in actie tijdens invalbeurten, maar hier bij Westerlo wil ik zo snel mogelijk een basisplaats afdwingen", zo vertelt hij in Het Laatste Nieuws. "Ik ga ervan uit dat ik tegen Zulte Waregem meteen zal spelen."

"Ik ben tiptop in orde en bovendien heeft de ploeg niets te verliezen. We moeten aanvallen en daarvoor ben ik een geknipte persoon, hetzij als schaduwspits, hetzij als opkomende man van op de flanken. Mijn snelheid en technische uitvoering zijn mijn sterkste wapens en die wil ik graag zaterdag al tonen."

Meer kwaliteit dan verwacht

Over het niveau van zijn nieuwe club is Kabasele alvast aangenaam verrast. "Het niveau op training ligt hier iets lager dan in Brussel, maar dat is ook logisch. Toch heb ik de indruk dat er meer kwaliteit rondloopt, dan de voorlaatste plaats in het klassement doet vermoeden."

"De situatie in het klassement oogt wel niet bepaald rooskleurig", zo beseft Kabasele, "maar mits een paar zeges is alles nog mogelijk. Meer zelfs, met de versterkingen die zopas gehaald werden, is een 6 op 6 tegen rechtstreekse concurrenten Zulte Waregem en OHL volgens mij haalbaar."

Taxi mama

Momenteel brengen zijn ouders of familie Kabasele nog dagelijks naar Westerlo, maar dat moet snel veranderen. "Het is de bedoeling om hier snel een appartement te betrekken. Voor het eerst moet ik volledig op eigen benen leren staan, maar dat schrikt me niet af."

"Het is een voordeel dat ik hier jongens als Reynaldo en De Greef terug vind. De aanwezigheid van enkele gewezen ploegmaats van bij paarswit zullen mijn integratie hier zeker bevorderen."

Bron: Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum