Gillet en Anderlecht wijzen Galatasaray af

VRIJDAG, 3 FEBRUARI 2012, 08:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft de afgelopen transfermaand een concreet bod van Galatasaray op Guillaume Gillet afgewezen. "Ik zie het als een teken van respect dat Anderlecht neen zei", zegt Gillet, die niet stond te springen om te vertrekken.


"Op zich zou me dat bevallen, maar ik moet ook denken aan mijn zwangere vrouw en de aanstaande geboorte", aldus Gillet. "De kans dat ik in deze transferperiode zou vertrekken, was bijna nul procent. Sowieso zou ik het moeilijk gevonden hebben om de ploeg in het midden van het seizoen te verlaten. Ik voel me hier supergoed."

"Het was een aantrekkelijk voorstel en financieel zat het goed", gaat Gillet verder. "Het was concreet, ik kon echt weggaan, maar dat wil niet zeggen dat ik dat automatisch zou hebben gedaan. Ook al is Galatasaray net als Anderlecht een mooie club, met internationaal gerenommeerde spelers en een fanatiek publiek. Ieder jaar doen ze mee voor de Champions League-tickets."

Contractverlenging

In plaats van een contract te tekenen bij een andere club, zet Gillet binnenkort zijn krabbel onder een nieuwe verbintenis bij Anderlecht. "Een dezer dagen moeten we er definitief uitraken", aldus Gillet, die voor 4,5 jaar kan bijtekenen.

Dit betekent wel niet dat Gillet ook zo lang in België zal blijven. "Ik heb altijd gezegd dat als ik goed presteerde, ik op het einde van het seizoen de balans zou opmaken. Maar als we ons met Anderlecht kwalificeren voor de Champions League is dat een zeer mooi perspectief voor volgend seizoen."

Bron: Het Nieuwsblad



anderlecht-online forum