Safari: "Nu komen de fun games"

DONDERDAG, 2 FEBRUARI 2012, 09:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Olivier Deschacht begon 2012 als linksback, maar intussen heeft Behrang Safari zijn plaats terug veroverd. Dat hij naast de ploeg viel, was wel even schrikken. "Ik voelde het niet aankomen, maar heb terug gevochten op training."


Intussen is Safari weer titularis, maar hij blijft de hete adam van Deschacht in de nek voelen. "Wie speelt, moét concurrentie voelen", zo vertelt de linksachter. "Je kan nooit ontspannen, want iedereen wil spelen. Eén minuut relaxen, kan je positie kosten. Maar ik ben hier nog maar zes maanden, ik moet nog beter kunnen dan wat ik tot nu toonde, op alle vlakken."

"Toen ik van Malmö naar Basel trok, duurde het anderhalf jaar voor ik mijn beste niveau weer haalde. Hier zou het sneller moeten gaan. De stap van Basel naar Anderlecht is immers kleiner. Basel was een topclub in Zwitserland, zoals Anderlecht dat hier is."

"Ik kijk uit naar de toppers"

De komende weken wacht Anderlecht een zwaar programma. In de competitie wachten eerst Genk en Standard, dan moet het Europees tegen AZ aan de bak. "Voor dit soort matchen leef ik", zegt Safari. "En ik hoop dat iedereen dat doet, want dit zijn de matchen waarin het er echt om gaat. Beslissende matchen, dat zijn de 'fun games', dat is voor mij het grote voetbalfeest."

Safari kijkt ook al uit naar de play-offs. "In Zwitserland speelde ik in een competitie met tien clubs, dat vond ik een beetje weinig. Je speelde vier keer tegen iedereen, dat ging op den duur vervelen. Hier speel je ook vier keer tegen de topteams. Maar zoals ik al zei: dat zijn de 'fun games'. Ik kijk ernaar uit."

Bron: Het Laatste Nieuws, La Dernière Heure



anderlecht-online forum