Kabasele: "Oom Mbokani vindt Westerlo perfect"

DINSDAG, 31 JANUARI 2012, 09:17 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Nathan Kabasele tekent vanmiddag een huurovereenkomst voor zes maanden bij Westerlo. "De komende maanden zou ik bij Anderlecht niet veel spelen. Maar in de zomer keer ik terug en wil ik strijden voor een basisplaats."


"Westerlo wilde mij absoluut hebben en toonde veel respect", vertelt Kabasele in Gazet van Antwerpen. "Ik kijk ernaar uit om onder Jan Ceulemans te werken, als ex-topaanvaller kan hij me helpen in mijn ontwikkeling."

Westerlo was niet de enige club die de 18-jarige spits wilde huren. "Ook Cercle Brugge en Zulte Waregem wilden me, maar die ploegen zijn al gevormd. Bij Westerlo kan ik sneller mijn plaats afdwingen. De druk op mij is groot, want ze verwachten goals van mij, maar ik voel me er klaar voor."

"Ik wil zo veel mogelijk scoren om de ploeg te helpen. Degradatievoetbal jaagt me geen schrik aan. Westerlo heeft geen ploeg om te zakken, als we twee keer op rij winnen, zijn we vertrokken."

"Anderlecht heeft veel superspitsen."

Bij Westerlo krijgt Kabasele de speelgelegenheid die hij bij Anderlecht de komende maanden niet zou hebben. "Met Suarez, Jovanovic, De Sutter en mijn nonkel Mbokani heeft Anderlecht veel superspitsen", zo weet Kabasele.

"Dieumerci vindt mijn keuze voor Westerlo trouwens perfect, hij gaat me vaak bellen om me raad te geven. In de zomer zal er wel een sterkhouder bij Anderlecht vertrekken, zodat ik volgend seizoen kan meestrijden voor een basisplaats."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.